A Netflix dokumentumfilmje Madeleine McCann eltűnéséről egy „erkölcsi kudarc”

dokumentumfilm Netflix Madeleine McCann
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Netflix dokumentumfilmje „erkölcsi kudarc”, ami semmilyen újdonságot nem tartalmaz. 

A Netflix készített egy 8 részes dokumentumfilmet a 12 éve eltűnt Madeleine McCannről. A kislánynak egy portugáliai családi nyaraláson veszett nyoma, az apartmanjukban aludt a testvéreivel, innen rabolhatták el a gyermeket. Szülei ez alatt egy közeli étteremben vacsorázat a barátaikkal.

Madeleine McCann

A nyomozásban a portugál és a brit rendőrség együtt dolgozott és dolgozik a mai napig, minden kézzelfogható eredmény nélkül. A Netflix sokat várt dokumentumfilmjéről a The Guardian írt hosszú elemzést, de aki azt várta, hogy bármilyen újdonság kiderül a 8 részes sorozatból, annak csalódnia kellett. „Erkölcsi kudarc” – így összegezte a lap a sorozatot. Egyszerű visszatekintés csupán az elmúlt 12 évre, de nem adott új tényeket, betekintést, és még csak új nézőponttal sem szolgált.

A Madeleine McCann eltűnéséről szóló dokumentumfilm kihasználja a szülők szenvedését Forrás: Getty Images

Ehelyett csupán felelevenítette azokat az elméleteket, rossz nyomokat, amiket már eddig is tudtunk a világ egyik leghíresebb eltűnéséről. A kezdeti pánik után a sorozat végigveszi a növekvő médiafigyelmet, a szülőkre terelődött gyanúról is beszámol, ahogy a téves elméletekről is. A sorozat kritikusai szerint a dokumentumfilm csupán a család szenvedését használja ki.

Madeleine McCann: Összegyűjtöttük eltűnésének lehetséges okait


Az angol McCann család jól megérdemelt pihenését töltötte Portugáliában, de ez a vakáció 2007. május 3-án szörnyű véget ért. Ezen az estén a szülők barátaikkal szerettek volna az apartmanjuktól kb. 120 méterre lévő kis étteremben vacsorázni, ezért három gyermeküket lefektették aludni, majd egyedül hagyták őket a ház földszinti hálószobájában. Állításuk szerint egész este felváltva ellenőrizték a kicsiket. Fél tizenegykor az apa nézett rá a gyerekekre, azonban az anya fél órával később már csak hároméves lányuk üres ágyát és egy nyitott ablakot talált. Olvasd el erről a Life.hu cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.