Időjárás: forróság után érkezik a hidegfront

Forrás: Shutterstock -
hidegfront időjárás előrejelzés július
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg a hét első munkanapján forróság lesz, keddre érkezik a felfrissítő hidegfront.

A Köpönyeg előrejelzése szerint hétfőn sok napsütésre, kevés gomolyfelhőre, igazi nyaralóidőre van kilátás. Országos hőség lesz 30 fok feletti maximumokkal, néhol 35 °C körüli forróság is lehet. A délnyugati szél megélénkül.

Kedden viszont egy hidegfront hatására megerősödik az északnyugati szél, főleg délnyugaton és északkeleten záporok, zivatarok alakulnak ki. Északnyugaton már csak 26, délkeleten még 34 °C körül alakul a hőmérséklet.

Kedden érkezik a hidegfront Forrás: Köpönyeg

Szerda hajnalban még előfordul zápor, zivatar; de napközben már ragyogó napsütés lesz. Élénk marad a légmozgás. 24 és 29 °C közötti értékeket mérhetünk, kissé felfrissül az idő.

Csütörtökön és pénteken napos, gomolyfelhős idő valószínű elszórt záporral, zivatarral. Az északnyugati szél végig élénk lehet. 26-27 °C körül várható a csúcsérték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.