Komoly szigorításokat vezetnek be augusztus 15-től a delta-variáns terjedésének lefékezésére Ausztriában

Forrás: MTI/Balázs Attila -
Ausztria szigorítás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus 15-től ismét korlátozásokra számíthatnak azok, akik Ausztriába utaznak.

A jelenlegi szabályok értelmében a a szállodákat, éttermeket, éjszakai szórakozóhelyeket, de a boltokat, színházakat, múzeumokat és szabadidő-központokat csak azok vehetik igénybe, akik valamelyik EU-s engedéllyel rendelkező koronavírus elleni oltás első adagját már megkapták, vagy a járvány kezdete óta már átestek a fertőzésen.

A szigorítások augusztus 15-én lépnek életbe. Forrás: MTI/Balázs Attila

Ez azonban augusztus 15-től már megváltozik, ugyanis csak abban az esetben élhetnek ezen szolgáltatásokkal, ha már a vakcina mindkét dózisa beadásra került, vagy az adott személy rendelkezik egy 72 óránál nem régebbi PCR teszttel. Aki pedig már átesett a koronavíruson, annak be kell mutatnia egy nem több, mint 90 napos igazolást - írja a Tények.hu

A beoltottak közül sem lesz jogosult mindenki arra, hogy szállodába, étterembe, vagy moziba látogasson, ugyanis azok, akik 270 napnál régebben kapták meg oltásukat már csak egy PCR teszt után vehetik igénybe ezeket a szolgáltatásokat.

Ez is érdekelhet Szigorítás lépett életbe kedden, változtak a beutazási szabályok Ausztriába

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.