Elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, Dobos Attila

halál Táncdalfesztivál gyász Dobos Attila
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nyolcvanéves korában elhunyt a Táncdalfesztiválok sztárja, és rengeteg felejthetetlen magyar sláger szerzője, Dobos Attila.

-olvasható a Facebookon Gréczy Zsolt üzenőfalán.

Dobos Attila 1941. április 27-én született, és már a húszas éveire befutott énekes lett. A táncdalfesztiválok egyik elsőszámó kedvencévé vált, 1968-ban pedig már saját válogatás lemeze is megjelent. Nemcsak a könnyűzenében, de a fogorvosi szakmájában is előszeretettel tevékenykedett, egészen addig amíg el nem tiltották tőle, mondván, hogy döntse el, orvosként vagy inkább a szórakoztatóipar tagjakén akar dolgozni.

Mivel a döntés értelmében érvénytelenítették a diplomáját, a dalai szerzői jogainak felét pedig akkori feleségének ítélték, gyakorlatilag földönfutóvá vált, ezért elhagyta az országot. Attila ezt követően Németországban telepedett le, dalai sugárzását abbahagyták, lemezét betiltották. Később visszatért Magyarországra, 1985-ben megjelentette második nagylemezét.

Nemcsak a zenét, de a nőket is imádta, párjai között volt Mary Zsuzsi énekesnő, végül a nála 34 évvel fiatalabb Erzsébet oldalán találta meg a boldogságot, akinek 2021 szilveszterén kérte meg a kezét és aki akkor is mellette volt amikor egészségi állapota romlani kezdett.

Fotó: Hirling Bálint [origo]

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.