Orbán Viktor: "Sokan belátják, hogy van, ami belefér, van, ami nem fér bele már a fogyasztásba úgy, mint a háború előtt, de akkor is ez a helyzet, ha ezt valaki nem látja be"

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivi -
munkahelyek háború Orosz-ukrán háború rezsicsökkentés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Orbán Viktor a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában beszélt a háborús helyzetről, és a rezsicsökkentés módosításáról.

Orbán Viktor elmondta, hogy Magyarország próbál kimaradni a háborúból, de a harcok a gazdaságban is zajlanak, ennek pedig része az energiaárak emelése. Mostantól harcolni kell mindazért, amit eddig a modern és biztonságos életünkben természetesnek vettünk.

Orbán Viktor szerint harcolnunk kell azért, amit eddig természetesnek vettünk Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivi


"Két nagy csata lesz: az egyik az elviselhető a rezsiárakért, a másik pedig a munkahelyekért zajlik"
- idézi az Origo a miniszterelnököt.

A miniszterelnök a készülő hetedik szankciós csomagról azt mondta, Magyarország a szankciókat mindig is ellenezte, mert azokkal nem segítünk Ukrajnán. De úgy kell rajtuk segíteni, hogy nekünk közben ne legyen rossz.

"Sokan belátják, hogy van, ami belefér, van, ami nem fér bele már a fogyasztásba úgy, mint a háború előtt, de akkor is ez a helyzet, ha ezt valaki nem látja be" - jegyezte meg Orbán Viktor.

A kormány energia-veszélyhelyzetet hirdet, változnak a rezsicsökkentés szabályai.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.