Elkészült a szakvélemény: Babicsek Bernát életét meg lehetett volna menteni

Fotó: Koncz Márton - Origo -
mulasztás szakvélemény felelősség biztonsági cég Babicsek Bernát halála nyomozás Borbély Zoltán Babicsek Bernát édesanyja Babicsek Bernát
2021. december 31-én füstmérgezésben hunyt el Babicsek Bernát. A fiatal színész lakása kigyulladt, miközben ő aludt, ám mint az újraindított nyomozás kiderítette, halála megelőzhető lett volna, ha a kiérkező járőr alaposan végzi a munkáját.

Bernát születi egy évvel ezelőtt tettek feljelentést a rendőrségen, mert az iratok alapján úgy gondolták, hogy gyermekük még élhetne, ha a biztonsági cég alkalmazottja rendesen elvégzi a munkáját. Ám a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság elsőre elutasította a feljelentést, csak, majd miután ügyvédjük, dr. Borbély Zoltán panasszal élt, mégis elindult a nyomozás, mely eredményre vezetett.

Babicsek Bernát temetése, Solymári temető, 2022.01.15. Fotó: Koncz Márton - Origo

Az ügyvéd úgy gondolja, hogy a vizsgálatok egyértelműen a család álláspontját támasztják alá.

"Kimondja, hogy több mulasztás is történt a biztonsági cég részérő, miután Bernát solymári házának füstjelzője riasztott. Például a kiérkező járőr nem járta körbe az előírás szerint az épületet, és nem tartózkodott megfelelő időtartamot sem a háznál annak érdekében, hogy felmérje, miért is jelzett a már említett készülék" – tájékoztatta a Blikket dr. Borbély Zoltán, aki szerint a kérdés, hogy ezekért a hibákért, a foglalkozási szabályok megszegéséért kit terhel felelősség.

Ha bebizonyosodik a mulasztás, akkor a biztonsági céggel szemben akár büntetőeljárás is indulhat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.