"Ha nem lenne itt a másik fiunk, mi már nem élnénk" - megszólalt Babicsek Bernát édesanyja

Forrás: Jóban Rosszban/Instagram -
halál fiú Babicsek Bernát
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Babicsek Bernát egy éve hunyt el, a szülei azonban máig nem tudják feldolgozni a tragédiát. Édesanyja könnyek között beszélt a tragédiáról. 

A 41 éves színész, Babicsek Bernát egy éve hunyt el füstmérgezésben a saját otthonában. A szülei azóta sem tudják feldolgozni fiuk halálát, édesanyja naponta többször is kijár fiuk sírjához. A gyászoló szülők azonban nem adják fel, mindent megtesznek annak érdekében, hogy a nyomozók segítségével bebizonyítsák, hogyha a megszólaló riasztó miatt kiérkező biztonsági cég embere bemegy a házba, megmenthette volna a színész életét.

"A véleményem, hogy igenis mulasztás történt" – mondta az RTL-nek az édesanya. Elárulta, fia szilveszter este még fellépett, aztán hazament egy barátjával. Bulizni nem akart, így az illető elment, ő pedig főzni kezdett.

Babicsek Bernát szülei nem tudják feldolgozni a tragédiát Forrás: Jóban Rosszban/Instagram

"Elfoglalta magát, aztán elaludt az asztalnál egy pillanat alatt. Gondolom, leült valamiért, és elaludt, ez lett a veszte. Inkább elment volna bulizni" - idézi a Blikk az anyát. Elmondta, Bernát tudatosan kerülte az alkoholt, így azt kizártnak tartja, hogy a fia a tragédia idején részeg lett volna. Hiszi, hogy megmenthető lett volna fia élete, ha a riasztáskor a kiérkező személy bemegy a házba.

"Tudjuk, hogy nem kapjuk vissza, de ez egy fizetett szolgáltatás volt, s az lett volna az illető kötelessége, a munkája, hogy ha baj van, segítsen. Még beletörődtünk volna abba is, hogy nincs felelős, de mikor megláttuk a felvételt, hallottuk, hogy a járőr mondja – többször is –, hogy bent horkol, és nem akarja felébreszteni, egész egyszerűen felelőtlenül járt el, arra gondoltunk, hogy ezt nem lehet hagyni!"

A hatóságok megpróbálták rekonstruálni a történteket, azt, mennyi látszódott volna a füsttel teli házban. A teszt szerint látszott volna a baj.

"Biztosan vagyunk benne a férjemmel, hogy ha nem lenne itt a másik fiunk, mi már nem élnénk."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.