A fiatal nőkre bukott: Charlie Chaplin és negyedik felesége között 35 év korkülönbség volt

házasság szerelem magazin Charlie Chaplin korkülönbség
Charlie Chaplin színészként, rendezőként és producerként is nemzetközi hírnévre tett szert, ugyanakkor a magánélete meglehetősen botrányos volt, egészen addig, amíg meg nem ismerte a csodálatos Oona O'Neill-t. Memoárjában azt nyilatkozta, hogy élete legboldogabb eseménye volt ez.

Charlie Chaplinnek nagyon korán kellett felnőnie, mivel édesapja korai halála és édesanyja skizofréniája miatt hamar pénzt kellett keresnie. 12 évesen már a színpadon állt és 24 éves volt, amikor beindult a némafilmes karrierje Hollywoodban. Hiába volt nagyon sikeres a színészetben, magánéletében botrányt botrányra halmozott.

Állítólag igazi Casanova volt, nagyjából 2000 nővel volt szexuális kapcsolata, s többen panaszkodtak perverz, kegyetlen hajlamaira. Mindig is vonzódott a fiatal csinos nőkhöz, s nem egyet feleségül is vett.

Charlie Chaplin és Mildred Harris Forrás: AFP

28 éves volt, amikor házasságot kötött a 16 éves Mildred Harris-szel, mivel azt hitte, hogy a lány terhes. Házasságukból végül egy gyermek született, aki három naposan elhunyt. A pár nem tette túl magát a tragédián és 1920-ban elváltak, majd Chaplin beleszeretett egy másik fiatal lányba.

Charlie Chaplin és, Lita Grey Forrás: Archives du 7eme Art / Photo12 via AFP

A színész 35, Lita Grey 16 éves volt, amikor összeházasodtak. Két fiúk született, de ennek a házasságnak is válás lett a vége, az ifjú feleség azzal vádolta férjét, hogy megcsalta, bántalmazta és perverz dolgokra kényszerítette. Chaplinnek végül sok pénzébe került, hogy Lita elhallgasson és elcsituljanak a kedélyek.

Charlie Chaplin és Paulette Goddard Forrás: Charles Chaplin Productions / Photo12 via AFP

Harmadik felesége Paulette Goddard színésznő volt, aki több filmjében is szerepelt és 21 éves volt, amikor Chaplin titokban elvette. 1942-ben végül ennek a kapcsolatnak is vége lett és nem sokkal ezután találkozott a férfi leendő feleségével, Oona O'Neill-lal - írja a Countly Living.

A fiatal színésznő jelentkezett Chaplin egyik filmjébe, ekkor lángolt fel közöttük a szerelem és onnantól fogva elválaszthatatlanok voltak.

1943-ban össze is házasodtak, Chaplin ekkor 53, Oona pedig 18 éves volt, amire sokan felhúzták a szemöldöküket.

A lány apja például olyannyira ellenezte a házasságukat, hogy minden kapcsolatot megszakított lányával. A pár azonban nem foglalkozott a rosszalló tekintetekkel, 8 gyermekük született és Chaplin 1977-es haláláig boldog házasságban éltek.

Charlie Chaplin és felesége, Oona Forrás: Roger-Viollet / Roger-Viollet via AFP

Nem volt mindig könnyű Chaplin feleségének lenni, de Oona O'Neill jól kezelte férje zűrös életét. 1943-ban Joan Barry, korábbi szeretője apasági pert indított a színész ellen, s hiába bizonyosodott be, hogy nem ő az apa, a bíróság mégis arra kötelezte, hogy támogassa a gyermeket. Oona akkor is támogatta a férjét, amikor 1952-ben azt a hírt kapták Londonban, hogy ha vissza szeretne térni az Egyesült Államokba, akkor alá kell vetnie magát egy a politikai nézeteivel és erkölcsi viselkedésével kapcsolatos vizsgálatnak. A pár végül nem tért vissza az USA-ba, gyermekeikkel együtt Svájcban telepedtek le és Chaplin haláláig ott is maradtak. Egymás iránti mély szeretetük megkérdőjelezhetetlen volt.

Chaplin 1977 karácsonyán halt meg, míg Oona még 14 évet élt. A New York Times szerint boldog feleség és anya volt, akit sosem érdekelt a kettejük között levő korkülönbség.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.