Húsvéti programok gyerekekkel - Ezeket ne hagyd ki!

Húsvéti programok
Shutterstock/Copyright (c) 2022 ShineTerra/Shutterstock. No use without permission. - ShineTerra
család húsvét programajánló gyerek
Hamarosan itt a tavaszi szünet. Összegyűjtöttünk néhány ötletes programot, amik az egész család számára kikapcsolódást nyújthatnak.

Hamarosan itt a húsvét és ezzel együtt a tavaszi szünet is. Már most érdemes nekilátni a programok megszervezésének, összeállításának, annak érdekében, hogy minél tartalmasabban teljen a gyerekkel együtt töltött idő. 
Húsvét környékén rengeteg izgalmas programot szerveznek országszerte, melyek az egész család számára teljes kikapcsolódást nyújthatnak. Amennyiben szűkebb, családi és baráti körben szeretnénk eltölteni a tavaszi szünetet, magunknak is szervezhetünk szabadtéri játékos programokat. Ezekből szemezgettünk és gyűjtöttünk össze néhány szuper lehetőséget.

húsvéti tojáskesesés
A tojáskeresés szuper szabadtéri program a gyerekeknek.
Forrás: Shutterstock

Tojáskeresés a zöldben


Kicsik és nagyok egyaránt szeretnek a szabadban játszani, ha pedig ezt egy mókás tojáskereséssel is egybekötjük, akár egy több órás családi programot is kerekíthetünk belőle.
Az egyszerű tojásvadászattól, a fejtörőkkel nehezített kincsvadászaton át, számos ötletet vihetünk a tojáskeresésbe. Minél kreatívabbá tesszük a tojásvadászatot, annál izgalmasabb és érdekfeszítőbb lesz a gyerekek számára a húsvéti játék.
Programajánló:
Húsvéti tojásvadászat Székesfehérváron 
Cím: 8000 Székesfehérvár , Zichy-Liget  
Időpont: 2024.március 30.
A Székesfehérvári Keresztény Közösség Egyesület (KKE) szeretettel vár minden 2-12 év közötti gyermeket immáron 22. alkalommal a Húsvéti Tojáskereső Versenyre, 2024. március 30-án 15:00-kor a székesfehérvári Zichy Ligetben. Az élő zene, tánc, tombola, nyuszi, arcfestés és rengeteg gyerek-szülő játék mellett el fog hangzani a húsvét igazi üzenete is. A tojásvadászat 5 különböző korosztályban zajlik majd, több mint 7000 műanyag tojásban elrejtett cukorkát kereshetnek meg a gyermekek a parkban. A rendezvény ingyenes, de regisztráció-köteles.

 

Kézműves Foglalkozások és Tojásfestés


A kézműves elfoglaltságok már egészen kicsi kortól lekötik a gyerekek figyelmét. Festhetünk színes, húsvéti tojásokat vagy készíthetünk kreatív tavaszi díszeket, játékokat. Ezek az események nemcsak szórakoztatóak, hanem fejlesztik a gyerekek kreativitását és kézügyességét is.
Összeszervezhetjük a barátokat, családtagokat egy közös kreatív foglalkozásra, de akarnak az országban olyan fesztiválok, kézműves napok is, ahol szakemberek segítségével sajátíthatjuk a kreatív ötleteket.
Programajánló:

Húsvéti Játszó
Cím: F2314, Halásztelek, Malonyai Kastély parkjában
Időpont:  2024.március 30.
A Húsvét Halásztelek 2024. március 30-án kerül megrendezésre a halászteleki Malonyai-kastély parkjában, ahol húsvéti játszó, hangszersimogató, népi játékok, tojáskeresés, kézműves foglalkozások, tojásfestés és még sok meglepetés várja a látogatókat húsvét alkalmából! 

Tojásfestés
A kézműves elfoglaltságok már egészen kicsi kortól lekötik a gyerekek figyelmét. 
Forrás: Shutterstock


Húsvéti Vásárok és Ünnepségek


Látogassunk el a környékbeli városokba, ahol húsvéti vásárokkal és fesztiválokkal készülnek a családosok számára. Kézműves foglalkozások, koncertek, játékok és kirakodóvásárok. Mindneki megtalálhatja a neki való elfoglaltságot.

Programajánló

Húsvéti Sokadalom
Cím: 1141 Budapest XIV. kerület, Mogyoródi út 130. 
Időpont: 2024. március 29- április1.
Húsvéti sokadalom Együtt! Gyertek el idén is rendezvényünkre, hisz a jókedv és vidámság most is garantált. Te is szívesen töltenéd családoddal tartalmasan a hosszú hétvégét? Akkor itt a helyetek! Színes programokkal készülünk Nektek, kicsik és nagyok is egyaránt megtalálják amire vágynak! Nyuszi- és báránysimogató, vidámpark, ingyenes kézműves foglalkozás, húsvéti falatok! Kapcsolódjunk ki együtt március 29 és április 1. között, kellemes tavaszi hangulatban és egy vidám közösségi élmény keretein belül! 


Nyúl-látogatás és Állatsimogató


Találkozzanak élő húsvéti nyuszikkal egy állatsimogatóban vagy gazdaságban, ahol gyermekük megcsodálhatja ezeket a puha, puszta és kedves kis állatokat. Ez egy fantasztikus lehetőség a gyerekeknek, hogy közvetlenül találkozhassanak a természettel és az állatokkal. Fontos, hogy húsvétra csak abban az esetben ajándékozzunk állatot a gyerekeknek, amennyiben élete végéig gondoskodni tudunk róluk. Az állattartás felelősség!
Amennyiben a környezetünkben nincsenek nyuszik, bárányok, egyén háztáji állatok, ilyenkor a tavaszi szünetben látogassunk el vadasparkba, állatkertbe, ahol közelről megcsodálhatjuk ezeket az aranyos élőlényeket és sok helyen még meg is simogathatjuk őket.

Programajánló
Húsvét az Állatkertben
Cím: Fővárosi Állat és Növénykert, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12. 
Időpont:2024. március 29. 9:00 — 2024. április 1. 17:00 
Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várjuk a látogatókat nagypéntektől húsvét hétfőig!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.