Ünnepi fények az otthonodban - Így készítsd el saját magad

karácsony DIY otthon ünnep ünnepi fények dekoráció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közeledik advent első vasárnapja, amikor meggyújthatjuk a legelső gyertyát az adventi koszorún. Megkezdődik a visszaszámlálás karácsonyig, és hogy minél inkább ráhangolódhassunk az ünnepekre, érdemes otthonunkban is gondoskodni a megfelelő dekorációról. Nem csak a kopogtatót cserélhetjük le ilyenkor, szobánkat is meghitté tehetjük, ha a hagyományos lámpa helyett inkább az ünnepi fényeket kapcsoljuk be. Mi magunk is könnyedén készíthetünk hangulatos világítást. Hogy hogyan? Mutatunk 4 szuper tippet!

Fénylő csillag a falon

Az egész szobát képes bevilágítani a következő saját készítésű dekoráció. Amihez szükséged lesz hozzá: öt hosszabb faág, néhány vastag gumi, egy fűrész és az ünnepi fényfüzér. A faágakat fűrészeld el egyforma hosszúságúakra, a gumival rögzítsd őket úgy, hogy csillagformát kapj, majd tekerd rá a fényfüzért. Helyezd fel a falra a csillagot és kapcsold be a világítást!

Karácsonyfa helyett

Ha idén inkább nem adnál ki pénzt karácsonyfáért, próbáld ki a következőt! Egy falra rögzített girlanddal bátran helyettesítheted. Szerezz be hozzá egy hosszú, zöld színű girlandot, majd fenyőfa alakzatban rögzítsd a falra gombostűvel vagy szöggel. Ezután jöhet a fényfüzér, majd a díszek. Az egészet egyébként megvalósíthatod girland nélkül is, ha csupán a fényfüzért függeszted fel karácsonyfa alakzatban, a hatás visszafogottabb, mégis nagyon hangulatos lesz.

Ünnepi fények befőttesüvegben

Néhány használatlan befőttesüvegből is remek lámpást készíthetsz. Fekete filctollal rajzolj az oldalára téli motívumokat: fenyőfát, füstölgő kéményű házat vagy templomot. Használhatsz hozzá az internetről letölthető sablont is, ha nem elég jó a kézügyességed. Ezt követően ragasztóval kend be az egészet és szórj rá fehér glittert. Olyan hatása lesz, mintha a hó esne. Végül tegyél a befőttesüvegbe teamécsest, nyújtsd meg és kapcsold le a villanyt.

Meghitt hangulat fahéj illattal

Megmutatjuk a világ egyik legegyszerűbb, mégis leghatásosabb karácsonyi dekorációját! Mindössze egy nagyobb gyertyára, néhány rúd fahéjra, egy gumira és szalagra vagy zsinórra lesz szükséged. A gyertya köré egyesével rakosgasd a fahéjakat, amit aztán rögzíts a gumival, illetve a zsinórral. Ha a fahéjrudak hosszabbak lennének a gyertyánál, csak vágd le a tetejüket. Mindössze ennyi az egész! Ha meggyújtod a gyertyát, nem csak csodás hangulatot, hanem kellemes illatot is áraszt magából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.