Csak bögrét ne! Ezekkel az ajándékokkal biztos mellélősz, ha szeretnél meglepni egy tanárt

Forrás: Shutterstock/Ground Picture -
karácsony divat és dekor ajándék tanár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan itt a karácsony, ilyenkor pedig a szülők szeretettel gondolnak a tanárokra is, és sokan igyekeznek meglepni valami aprósággal azokat az embereket, akikkel csemetéik a legtöbb időt töltik az otthonukon kívül. Azonban valljuk be: nem minden ajándék jó ajándék.

Lucinda Chambers már 15 éve dolgozik tanárként, és nemrég a Mamma Miának beszélt arról, hogy milyen ajándékokkal nem lehet mellélőni, és melyek azok, amelyeket jobb örök életre elfelejteni.

Elsőként kiemelte, hogy egyáltalán nem szükséges ajándékra költeni, sokszor egy köszönöm is elég. Azonban ha a szülő vagy a gyerek ragaszkodik hozzá, akkor is van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni.

Elsőként például kiemelte, hogy egy tanárnak sincs szüksége annyi bögrére, ahányat kap a kicsiktől, hiszen olyan gyakori ajándék, hogy ő maga például már simán el tudna süllyeszteni egy hajót az ajándék bögréivel. Ezzel szemben egy kulacs vagy kávéscsésze máris nagyszerű alternatíva.

A testápolók és a mindenféle szagos pipereholmi szintén kedves gondolat, azonban tudjuk, mindenkinek más az illatos, ráadásul nem is mindenki bőre bírja ezeket a termékeket. Ugyanez érvényes az édességekre is, amelyeket szintén nem szeret mindenki.

ajándék, csomagolás, Forrás: Shutterstock/Ground Picture

Ezzel szemben valami házi készítésű dologgal már nem lehet mellélőni. Legyen szó valami finomságról, a gyerekek által készített karácsonyi dekorációról, vagy akár csak egy kedves kártyáról; ezek mind fantasztikus módjai annak, hogy a gyerekek és a szülők kifejezzék a hálájukat.

Chambers ezenkívül azt javasolja, hogy a család adományozzon egy jótékonysági szervezetnek a tanár nevében, és a papír-írószer termékek is mind szuper választás lehetnek. Ha pedig valami igazán különlegessel szeretnék meglepni a tanárokat, az utalványoknak is örülni fognak, például egy gyógyfürdőbe, vagy annak, ha a szülők összefognak, és mindenki egy kicsit beleadva, együttes erővel vesznek valami különlegesebbet.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.