Összehozta az és a

Extrém sportok a józan ész határain túl

2016.04.05. 18:12

Ki hinné, hogy az extrém sportokon belül még van egy külön kategória, ahol az extremitás már tényleg az őrültséggel határos. Íme, néhány sport a józan ész határain túl!

Hullámvasút-korcsolya 

A német származású Dirk Auer a sport feltalálója. Az adrenalin szerelmesét egyébként már a világ egyik leggyorsabb járművének számító Dragster is vontatta görkorcsolyával, amikor is 256 km/h sebességre gyorsult fel. Azt talán nem is kell említeni, hogy egy apró kis hiba milyen következményekkel járt volna. Ő találta ki a hullámvasútkorit is. Habár itt „csak” 90 km/h volt a végsebessége, egy biztos, ez is bőven elég ahhoz, hogy egy átlagos ember elmondhassa: kimozdult a komfortzónájából.

Superman-repülés 

A Flying Fox nevű őrületet Új-Zélandon találták ki. 175 méter magasan egy nagyjából egy kilométer hosszú kötélpályán Superman-pózban indulhatsz el meredeken lefelé a nagyvilágba, néhol a 160 km/h sebességet is elérve. A pálya végéhez érve a hátrafelé száguldást is megtapasztalhatod. A látvány pedig mindeközben fenséges. A sport egyébként a közeli Ausztriában is kipróbálható. 

Légkajak 

Miles Daisher a legtapasztaltabb bázisugró a világon. Több ezer bázisugrás és ejtőernyős ugrás van már a háta mögött, így nem is csoda, hogy folyamatosan újabb dolgokat talál ki. Ő alkotta meg például a levegőben kajakozást. Egy normál bázisugrásnál testtartástól függően 190–260 km/h közötti sebességek érhetők el. Kajakkal ez 160 km/h-ra csökken, így az ugró több időt tud a levegőben tölteni. Az egyensúlyozás viszont nagyon fontos ebben a sportban, csak tapasztalt ugróknak ajánlott. Miles először hidakról próbálta ki az új technikát, majd engedélyt kapott a repülőből való ugrásra is. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Supermanrepüléskajakextrémsportadrenalinhullámvasútgörkorcsolyakomfortzóna