9 kihagyhatatlan Titanic-film – ezeket nézd az idei fesztiválon!

film fesztivál Titanic filmfesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 10. és 18. között rendezik meg az idei Titanic Filmfesztivált, és ahogyan azt már megszokhattuk, számos különleges filmcsemegével találkozhatunk a programban — ráadásul közülük jónéhány csak itt és most lesz látható hazai mozivásznon. Mi a következő kilenc filmet ajánljuk a leginkább, köztük Oscar-díjas alkotásokkal.

Megmaradt Alice-nek

Julienne Moore ezért a filmért zsebelte be a legutóbbi Oscar-gálán a legjobb női főszerepért járó díjat, teljesen megérdemelten. Ráadásul az Alzheimer-kórral és a felejtéssel küzdő nyelvésznő megható (de nem giccses!) története nem kerül moziforgalmazásba Magyarországon, így a Titanic az egyetlen esély nagyvásznon látni azt.

Csadoros vérszívó

Iráni vámpírfilm? Igen, most már ilyen is létezik, ráadásul egy fiatal rendezőnő bemutatkozó alkotásában, ami a westernt és a horrort vegyíti egy szerelmi történettel és az iráni filmre oly jellemző természetes hétköznapisággal — mindezt fekete-fehérben. Ha valami különleges film, hát ez az.

Ex Machina

Sokáig úgy volt, hogy mozis forgamazásba is kerül itthon az év egyik legizgalmasabb sci-fije, sokan nagyon várták — a széles körű premier elmaradt, de a Titanicon pótolható a film. Benne a mesterséges intelligencia első igazi megtestesülésével, egy gyönyörű robotlány tesztelése fordul át erotikus pszichothrillerbe.

Snowpiercer

Nem mai darab: már tavaly szerepelt a „az év legjobb olyan filmjei, amiket nem mutattak be itthon a mozik”-válogatásokban, de most végre nagyvászonra is megérkezik. És lesz is mit nézni: a Snowpiercer fantasztikus látványvilágú, szellemes és izgalmas, briliáns ötletekkel és energiával teli posztapokaliptikus scifi.

Citizenfour

Egy újabb Oscar-díjas: a legjobb dokumentumfilm díját nyert el idén ez a mozifilmeknél is több izgalmat kínáló tényfeltáró alkotás, mely a híres Edward Snowden ügyét kíséri végig a világ legnagyobb megfigyelési botrányának kirobbantása idején. Ez után a film után át fogod gondolni a magánéleted biztonságát, abban biztos lehetsz.

A megváltás

Dán western Mads Mikkelsennel? Jöhet! Egy klasszikus bosszútörténet egy klasszikus amerikai műfaj keretein belül elbeszélve, friss európai szemlélettel. Mondtuk már, hogy a Titanic a különleges filmcsemegék fesztiválja?

Hétköznapi vámpírok

Sokan már most kiosztották az év vígjátéka címet ennek a horrorkomédiának, mely szerencsére a hazai mozikban is látható lesz majd április végétől. Az áldokumentumfilm négy új-zélandi fickó, haver, lakótárs, azaz igazából egy albérleti közösség mindennapjait mutatja be. Akik vámpírok.

Camp X-Ray

Kristen Stewart sosem tudja becsukni a száját és mindig olyan arcot vág a filmvásznon, mint Bella az Alkonyatban? Itt a bizonyíték az ellenkezőjére: a hírhedt guantanamói terroristabörtönben szolgáló katonalány szerepében Stewart minőségi teljesítményt tesz le az asztalra.

The Duke of Burgundy

A szürke ötven árnyalata? Ugyan már, bagatell! Itt a Burgund hercege, a (félig) magyar BDSM-film, mely egy úrnő és a szolgálólánya viszonyát meséli el a hetvenes évek erotikus filmjeinek stílusában. A film Magyarországon forgott magyar közreműködőkkel, rendezője pedig a szintén Magyarországon élő angol Peter Strickland.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.