Závada Péter: „Magyarországon gyerekcipőben jár a tolerancia"

Forrás: Orlai Produkciós Iroda -
musical Hair Orlai Produkciós Iroda Belvárosi Színház Závada Péter
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ami a toleranciát, a másság elfogadását illeti, Závada Péter költő, slammer szerint sok mindent kell még tanulnunk. Ezért is aktuális még mindig a Hair című musical, melynek újragondolt változatát a Závada Péter által írt új dalszövegekkel állítják színpadra. 

„Soha nem hallottam ennyi cigányozást, zsidózást, buzizást egy kilométeren belül az utcán, mint manapság. Alapvető edukációs problémák vannak a magyar társadalomban. Nem találkozunk elég korán a mássággal. Vidéken még kevésbe, mint a nagyvárosokban. Ez máig tabutéma" – mondta egy interjúban Závada Péter.

Forrás: Orlai Produkciós Iroda

A slammer szerint éppen ezért aktuális most is a Hair című musical, melynek egyik központi témája a másság elfogadása. A helyzeten elmondása alapján egy dolog javíthat: ha beszélünk róla. Június 24-én például a Belvárosi Színházban, ahol az Orlai Produkciós Iroda újragondolásában állítják színpadra a legendás musicalt Mohácsi János rendezésében.

Puzsér ittasan vezetett – komoly büntetést kapotthttp://www.life.hu/kult/20150430-puzser-robert-televizios-szemelyiseget-ittas-vezetes-miatt-buntettek-meg-elvettek-a-jogositvanyat.htmlEgy évre bevonták a jogosítványát és komoly pénzbüntetést is fizetnie kellett Puzsér Róbertnek amiatt, mert néhány éve ittasan vezetett.KultOrigoHajléktalanoknak és szegényeknek tartanak koncertet a Vatikánbanhttp://www.life.hu/kult/20150427-ferenc-papa-a-vatikanban-hajlektalanoknak-es-szegenyeknek-szervez-klasszikus-zenei-koncertet.htmlFantasztikus kezdeményezés a Vatikánban: Ferenc pápa szorgalmazására a szegényekért tartanak komolyzenei koncertet, amelynek díszvendégei a nehéz anyagi körülmények között élő római családok és hajléktalanok lesznek.Kult--Perverz őrült fenyegeti Cicciolináthttp://www.life.hu/intim/20150506-staller-ilona-alias-cicciolina-expornost-egy-pszichopata-orult-fenyegeti.htmlEgy ideje állandó rettegésben tölti mindennapjait Staller Ilona, alias Cicciolina: az Olaszországban élő ismert expornóst ugyanis egy perverz férfi zaklatja. IntimFotó: Szabó Balázs/Life.huBárdosi Sanyi újra bíróságra járhttp://www.life.hu/news/20150506-bardosi-sandor-egykori-birkozo-ujabb-idezest-kapott-testi-sertes-miatt.htmlAz egykori birkózó már két ügy miatt jár a bíróságra, ráadásul mindkettőnél testi sértéssel vádolják.News--Körkefe, korrektor a szülőszobán? Menjünk neki együtt Katalin hercegnőnekhttp://www.life.hu/intim/20150504-katalin-hercegno-es-vilmos-herceg-lanya-szombaton-szuletett-meg-maris-tamadjak.htmlAzt persze sejtettük, hogy Katalin szülése és a kis hercegkirálykisasszony (a kommentekbe biztosan bekerül majd, hogy ilyen szó nincs) világra jötte nem csak az adott napra lát el minket írni- és olvasnivalóval. Mint ahogy az ivásra, a támadásra is igen könnyű okot találni, így pedig egyáltalán nem meglepő, hogy Vilmos neje máris kapja az ívet. Kicsit van kabát, nincs kabát, van sapka, nincs sapka érzésünk van a dologgal kapcsolatban, de legalább addig is van miről írni...Intim--Kováts Adél lányával jótékonykodotthttp://www.life.hu/news/20150505-kovats-adel-szineszno-nagylanyaval-jotekonykodott-anyak-napjan.htmlKováts Adél számára a jótékonykodás magától értetődő. A színésznő szerencsés embernek tartja magát, hogy munkájával hozzájárulhat ahhoz, hogy másokon segítsen.News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.