Szemétnek hitték és kidobták a műalkotást egy olaszországi múzeumban

Forrás: museion.it -
installáció műalkotás szemét konfetti múzeum pezsgő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szemétnek hittek, ezért feltakarítottak egy üres pezsgősüvegek és konfettik alkotta installációt egy olaszországi múzeumban, ahol azóta helyrehozták a hibát és újra kiállították a modern alkotást.

Az 1980-as évek fogyasztói magatartását, pénzügyi spekulációt, tömegmédiáját és bulijait megidéző Where shall we go dancing tonight? című alkotás a hét végén esett áldozatául az észak-olaszországi Bolzano művészeti múzeuma takarítószemélyzetének.

Forrás: museion.it

A baklövés felfedezése után az intézmény munkatársai gyorsan kimenekítették a szemétből a műalkotás alkotóelemeit és megpróbálták visszaállítani az installációt. Letizia Ragaglia múzeumigazgató szerint az incidens a modern művészetről való párbeszédre sarkallhatja az embereket. „Az eset óriási vitát váltott ki. Mindez megmutatja, hogy a kortárs művészet miként képes nagyfokú érdeklődést kiváltani, vagy épp bosszantani az embereket. Úgy véljük, hogy ezt a párbeszédet muszáj nyitva tartani” - fogalmazott közleményében az igazgató.

Az installáció alkotói, Sara Goldschmied és Eleonora Chiari ugyanakkor korántsem voltak elragadtatva a történtektől. „Ami történt szomorú. Egy installációnak soha nem szabadna a szemétben kikötnie” - idézte a párost a helyi újság.

Lesifotó: Véresre verték Jake Gyllenhaal fejéthttp://www.life.hu/kult/20151031-veresre-pufoltek-jake-gyllenhaal-fejet-legujabb-filmjenek-forgatasan.htmlBorzalmasan fest a hollywoodi színész - egy lesifotós örökítette meg, ahogyan próbál magához térni.KultTetoválásod van? Ilyen vagy!http://www.life.hu/kult/20151031-akinek-tetovalasa-van-az-agresszivebb-ezt-vizsgalja-egy-uj-kutatas.htmlA szakemberek azt hitték, hogy a tetoválások mára már a mainstream kultúra részévé váltak, és egyre kevesebben varratnak magukra azért, hogy lázadjanak a környezetük ellen. Ennek ellenére kiderült, hogy az átlagosnál agresszívebbek azok, akiknek tetoválásuk van, és a lázadás a fennálló rend ellen is fontos szerepet játszik az életükben. KultOrigoRihanna anyaszült meztelenül gyilkol (18+)http://www.life.hu/kult/20151031-rihanna-anyaszult-meztelenul-gyilkolt-bitch-better-have-my-money-cimu-klipjeben-kimaradt-jelenetek.htmlIsmered már Rihanna Bitch better have my money című, fergetes videóklipjét? Ha nem lenne elég a filmbe illő képsorok brutalitása, most megmutatjuk a kimaradt jeleneteket... Csak erős idegzetűeknek!KultThinkstockAz 5 legjobb idézet Marilyn Monroe-tólhttp://www.life.hu/kult/20151031-az-5-legjobb-idezet-marilyn-monroetol.htmlMinden nő legbelül egy kicsit szeretne hasonlítani a szépségideálra, Marilyn Monroe-ra, aki nem csak bájos, de okos is volt. Összegyűjtöttük a gyönyörű színésznő leghíresebb idézeteit. KultOrigoSandra Bullockkal erősít az Ocean's Elevenhttp://www.life.hu/kult/20151031-sandra-bullockkal-erosit-az-ocean-s-eleven.htmlHollywoodban sokszor, sokféleképpen hívják fel a figyelmet a szexizmusra. Egy híres amerikai rendező, Cristopher McQuarrie ezúttal arra kérte rajongóit, mondják el ők maguk, mely filmek főszerepét vehetnék át nők. KultOrigoA Pszichológus Pasi: 10 dolog, amit tuti nem tudtál a halloweenről http://www.life.hu/kult/20151029-ezeket-nem-tudtad-eddig-a-halloweenrol-az-tuti-pszichologus-pasi.htmlIlyenkor a csapból is ez folyik: édességek, jelmezek, kis kütyük. Minden bolt polcaira kikerülnek a halloweencuccok. Kérdés, hogy tulajdonképpen mi is az a halloween!Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.