Pierce Brosnan Ashton Kutcher Jean-Claude Van Damme Uma Thurman szexi Kevin Costner Nicole Kidman Rowan Atkinson videó Antonio Banderas Shakira Tom Selleck kínos Hugh Jackman reklám Ewan McGregor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vajon miért vállal el egy felkapott hollywoodi világsztár egy reklámfilmszerepet? Pénzért! Érkezik hamar a kézenfekvő válasz. De valóban szüksége van Antonio Banderasnak, Kevin Costnernek, Shakirának vagy éppen Uma Thurmannek egy ilyen munkára? A helyzet úgy fest, még a legnagyobbak közül is sokan gondolják úgy: van az a pénz, amiért korpásodhat a hajuk… Érthető vagy szánalmas próbálkozások? A világ legégőbb másfél percei következnek.

Első számú és egyben legnagyobb kedvencünk: Kevin Costner és a tonhalkonzerv

A szerkesztőség egyöntetű véleménye szerint az elmúlt évtized legcikisebb reklámfilmszerepe az Oscar-díjas Kevin Costneré. Az olaszországi Amalfi partjainál 2014-ben rögzített filmben Costner egy autó motorháztetején ízletes Rio mare tonhalsalátát fogyaszt. Valóságos piknik. De hogy jön ide Kevin? És a tenger mellett miért falatozik valaki halkonzervet, amikor akár frissen kifogott halakat is ehetne?

Ashton Kutcher, Antonio Banderas és a nagy szakítás: Orbit rágó

Előbbi pizzával, utóbbi fánkokkal és süteményekkel beszélget. Mi több: szakít. Végérvényes leszámolás a kajamaradékokkal, éljen a friss lehelet. Vajon a Desperado, az Evita vagy a Zorro nem hozott elég pénzt a konyhára a spanyol szívtiprónak? Na és Ashton? A Steve Jobs életrajzi filmben nyújtott lenyűgöző alakítása mellé pont egy rágóreklám hiányzott neki?

Az elégedett pocak: Shakira és az Activia

A szuperszexi kolumbiai énekesnő, Shakira vajon mit gondolhatott akkor, amikor kezébe vette az Activia-reklám forgatókönyvét? Dollárjelek villództak volna a szemében? Boldog volt, hogy végre színészi képességeit is megmutathatja a nagyvilágnak? Nem gondolnánk. De akkor mi lehetett a motiváció?

Schweppes ahhhh: Uma Thurman és Nicole Kidman idegesítő kortyai

A két színésznő számos filmben bizonyított már, nem kétséges: életük legborzasztóbb szerepét játszották el a híres-neves üdítőreklámban. Fülsértő kortyolás (mégis ki iszik így?), idegesítő cicázás, poén nélkül hagyott közönség.


Ugyanakkor létezik jó példa is: szerintünk Penélope Cruz ugyanebből a reklámból bizony kihozta a maximumot:

Tom Selleck a szelek szárnyán

A világ legvagányabb magánnyomozója, Magnum, alias Tom Selleck főszereplésével készült el a Lufthansa fapados légitársaságának, a Eurowingsnek az első reklámja. Azt, hogy a fapados légitársaság szolgáltatását prémiumkategóriaként állítják be, talán mondhatjuk humorosnak. De Selleck 1980-ból megmaradt pornóbajsza már inkább szánalmas.

Kiöregedett akcióhős a kamionok között

A jó öreg Jean-Claude Van Damme kamionok között spárgázik. A kissé Chuck Norris-os hangulatúra sikerült reklám megosztotta a közönséget. A mémgyártók azonnal le is csaptak a témára, és Chuck tehetségét felhasználva rögtön elkészült a film paródiája is, amit mi magunk is megkönnyeztünk.

690 forintos harisnyát a világsztártól

Miért reklámoz egy világsztár olcsó harisnyákat? Hogy került ebbe a reklámfilmbe Julia Roberts, aki egyébként a Lancome La Vie est Belle reklámarca? És valóban: a prémiumminőségű márka reklámarcaként jobban is mutatott, mint apácának öltözött eladónak.

Szerinted melyik reklám a legbénább?

Amiről nem tudjuk eldönteni, hogy kínos-e, vagy sem

Hugh Jackman napjaink szexistene, akinek valójában minden szerep jól áll. Még talán ez a béna táncos reklámfilm is.

A Mr. Beanként ugráló Rowan Atkinson ezúttal kínai harcművészek közé keveredett. A Snickers-reklám egyesek szerint vicces, míg mások szerint kínos. Szerinted?

James Bond a Sparban vásárol? Valószínűleg nem is vásárol, hiszen ezeket az ügyeket a sztárvilágban a bejárónők intézik. Ugyan Pierce Brosnan szexi, ahogyan vacsorára várja barátnőjét, azért mégiscsak furcsa, hogy az ízig-vérig angol úriember a Spar reklámarcaként tündököl. Éles váltás Mr. Bond szerepe után.

23 érdekesség Quentin Tarantinórólhttp://www.life.hu/kult/20160111-23-specialis-erdekesseg-quentin-tarantinorol.htmlÉpp hasít a mozikban Quentin Tarantino legújabb filmje, az Aljas nyolcas című western, mi pedig megragadtuk az alkalmat, és összegyűjtöttünk nektek egy nagy adag különleges infót napjaink első számú kultrendezőjéről. Kult--Tányérajkak, kopaszra borotvált fejek, nemiszerv-csonkítás, töltények a testenhttp://www.life.hu/kult/20160106-afrikai-eltunofelben-levo-torzsek-notagjainak-szimbolumai.htmlHogyan változnak a szépségideálok Afrikában? Balogh Boglárka újságíró a Törzsek és én című arcképsorozatában a rohamosan eltűnő kultúrákra, és azok egyedülálló értékeire próbálja felhívni a figyelmet. Kult--A 10 legjobb életvezetési tanács Buddhátólhttp://www.life.hu/kult/20160113-a-10-legjobb-eletvezetesi-tanacs-buddhatol.htmlBuddha ókori bölcs volt, a buddhizmus meghatározó alakja. A buddha szó jelentése „a felébredt" vagy „a megvilágosodott". Tanításai a mai napig utat mutatnak mindenkinek. Íme, a 10 kedvenc idézetünk tőle. KultMaradj az eredetinél! Hét remake, aminek sosem szabadott volna elkészülniehttp://www.life.hu/kult/20151230-maradj-az-eredetinel-7-remake-aminek-sosem-szabadott-volna-elkeszulnie-kifulladasig-los-angelesben.htmlNoha üzletpolitikailag (és néha még esztétikailag is) érhető jelenség a régebbi filmek újrafeldolgozása, azért nagyon ritka az, amikor egy remake nem csak halványabb másolata lesz az eredetinek. Vannak viszont olyan esetek, amikor ennél is súlyosabb a helyzet, és minden szempontból gyalázatos a feldolgozás módja. Ebből mutatunk néhány kirívó példát, sajnos aktualitással. Kult--Ez a 7 leghíresebb karácsonyi filmhttp://www.life.hu/kult/20151223-ez-a-7-leghiresebb-karacsonyi-film.htmlCsillagszórózás, bejglizés, csendeséjezés, ajándékbontás, filmnézés indul: a karácsony általában a nagy közös otthoni mozizások ideje is. És vannak filmek, amik minden társuknál gyakrabban kerülnek elő ilyenkor, nyilván mert tudnak valamit. Megnéztük, mit is. Kult--Íme, az öt kedvenc idézetünk Popper Pétertőlhttp://www.life.hu/kult/20151217-idezetek-popper-peter-pszichologustol-lelekgyogyasztol-emberekrol.htmlPopper Péter pszichológus, klinikai gyermek-szakpszichológus, pszichoterapeuta, egyetemi tanár volt, 2010 áprilisában vettünk tőle örökre búcsút. Évtizedekig hazánk egyik legnépszerűbb pszichológusa volt, könyveivel, előadásaival, tanácsaival segített az embereknek a mindennapok lelki gondjainak megoldásában, eligazodni a gyermeknevelésben. Most összegyűjtöttük a számunkra legkedvesebb gondolatait. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.