Víz alatti múzeum nyílik a Kanári-szigeteknél

Forrás: Jason DeCaires Taylor -
Kanári-szigetek múzeum Szoborpark
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tengerfenékre költözik 400 életnagyságú, emberalakú szobor a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében. A beköltözés várhatóan 2017-ben fejeződik be, de 35 alkotás a hétvégén már a 12-15 méter közötti mélységben landolt.

María Teresa Lorenzo, a Kanári-szigetek turizmusért felelős tanácsosa az első szobrok vízbe bocsátásakor tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a víz alatti szoborpark azért nagyszerű, mert egyesíti a turizmust, a kultúrát és a sportot.

A víz alatti szoborpark Forrás: Jason DeCaires Taylor

A lenyűgöző szobrokat Jason DeCaires Taylor brit szobrásznak köszönhetjük, akinek víz alatti műveit már évek óta megcsodálhatjuk a a Karib-térségben fekvő Bahamák és a mexikói Cancún közelében.

Tengeri szobrok Forrás: www.underwatersculpture.com

A mostani projekjén már két éve dolgozik, a tervek szerint a 400 alkotás 2017-ben készül el. A tárlat márciusban nyílik a Kanári-szigetekhez tartozó Lanzarote közelében, és folyamatosan bővül. Végül pedig 2500 négyzetméteren,12-15 méter közötti mélységben kapnak helyet a speciális cementből készült az emberalakok.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.