Vincent van Gogh festmény animációs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, hogy még idén elkészül a Loving Vincent című alkotás, ami a világ első festett animációs filmje lesz, amit Van Gogh legismertebb képei és leveleiben megfogalmazott gondolatai inspiráltak.

A lengyel Dorota Kobiela által irányított 100 fős csapatnak köszönhetjük a "Loving Vincent" című animációs filmet, amiben Van Gogh híres festményei elevenednek meg a szemünk előtt. Amikor elkészül a festmény, lefotózzák, és a folyamat kezdődik előről.

Egy másodperchez 12 filmkockára van szükségük.

Egyes elméletek szerint Van Gogh is skizofréniában szenvedett Forrás: Wikimedia Commons

A lengyel alkotás Van Gogh utolsó nyolc évét meséli el. A rendező, Dorota Kobiela pedig maga is festő; a varsói Képzőművészeti Akadémián végzett.

Van Gogh önarcképe levágott füllel Forrás: wikipédia

A "Loving Vincent" egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a festő képein keresztül tudjunk kommunikálni. A művész történetét művészetén keresztül meséljük el" - nyilatkozta Kobiela.

Több mint 120 Van Gogh-festmény szerepel majd az alkotásban, a cselekményt a művész levelezéseiből állítják össze, illetve az őt körülvevő személyek fiktív interjúiból. Az IMDB szerint a film még idén megjelenik.

Visszatér a High School Musicalhttp://www.life.hu/kult/20160302-lesz-folytatasa-a-high-school-musical-cimu-filmnek.htmlÚgy tűnik, hogy nem elég a High School Musicalből, ugyanis érkezik a negyedik rész, és állítólag a Disney Channel már javában castingol. Kult--Megdöbbentő! Goldie Hawn örökbefogadja Amy Schumerthttp://www.life.hu/kult/20160209-goldie-hawn-visszater-14-ev-utan.htmlHello Goldie Hawn! Rég láttuk a képernyőkön, egész pontosan 14 éve. De visszatért, és a tervek szerint az Oscar-díjas színésznő Amy Schumer anyját játssza majd egy vígjátékban. KultOrigoAndy Vajna: "Az egész ország büszke lehet a Saul fia győzelmére"http://www.life.hu/kult/20160229-andy-vajna-oriasi-sikernek-nevezte-a-saul-fia-gyozelmet.htmlA Saul fia 34 év után az első magyar játékfilm, amely Oscar-díjat nyert, és ezt a filmügyi kormánybiztos, Andy Vajna sem hagyhatta szó nélkül. KultOrigo"Nem volt szép, de megállt a levegő" - Egykori szerelmei meséltek Psota Irénrőlhttp://www.life.hu/kult/20160229-volt-szerelmei-emlekeztek-psota-irenre.htmlSzenvedélyesen tudott szeretni, folyton tele volt meglepetéssel, és mindig éhezett - Így emlékeztek egykori szerelmei a múlt csütörtökön elhunyt Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznőre, aki egyben a Nemzet Színésze is. Kult--Így énekelnek saját anyanyelvükön a Disney-hercegnőkhttp://www.life.hu/kult/20160220-igy-enekelnek-sajat-anyanyelvukon-a-disney-hercegnok.htmlMár jól ismerjük a legszebb Disney-dalokat, és valljuk be: már gyermekkorunktól beköltöztek életünkbe, és ezen még a felnőttéválás sem változtatott. No de, milyen is lenne, ha kedvenc hercegnőink az anyanyelvükön énekelnének?KultOrigoHoppá! Magyar kutatók megfejtették a Neptunusz titkáthttp://www.life.hu/kult/20160210-magyar-kutatok-fedeztek-fel-a-neptunusz-egyik-holdjat.htmlA Magyar Tudományos Akadémia közölte a hírt: magyar kutatók fényt derítettek a közelmúltban a Neptunusz harmadik legnagyobb holdjának, a Nereidának néhány titkára. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.