Így ünnepel Anglia: II. Erzsébetet ajándékokkal köszöntötte a nép

fotó Anglia II. Erzsébet brit királynő ajándék születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas fényűzés, pompa, és mulatságok. Ma ünnepli 90. születésnapját a brit történelem leghosszabb ideje uralkodó koronása, II. Erzsébet királynő, melynek alkalmából az egész ország ünnepel. 

Az Egyesült Királyságban mindenki a mai napra készült. Sokan csak azért vettek ki egy szabadnapot, hogy a királynővel "együtt" ünnepelhessenek. A 90 éves születésnaposról virágcsokrokkal, lufikkal, és kisebb ajándékokkal emlékeztek meg az alattvalók, sőt volt olyan, aki speciális ruhákkal vonult végig az utcán.

Nézd meg az erről készült galériánkat!

/1604/_fels201642117649

5 dolog, amit nem tudtál II. Erzsébet brit királynőről

A Life.hu a születésnap alkalomból összegyűjtött 5 kevésbé ismert tényt, amelyet valószínűleg nem tudtál a több mint 63 éve regnáló királynőről.
Így még sosem láthattad Erzsébet királynőthttp://www.life.hu/kult/20160421-ii-erzsebet-kiralyno-kutyai-kozott-unnepel-meg-sosem-lathattad-igy.htmlA 90 éves brit uralkodónőt kedvencei között kapta lencsevégre a világhírű fotográfus, Annie Leibovitz. KultOrigoA Saul fia az olaszok Oscar-díját is megkaptahttp://www.life.hu/kult/20160420-saul-fia-ujabb-dijjal-lett-gazdagabb-a-magyar-film-nemes-jeles-laszlo-elismeres.htmlHétfőn este Rómában 60. alkalommal osztották ki a legrangosabb olasz filmes elismerését, a David di Donatello-díjakat. Nemes Jeles László Saul fia című holokausztdrámája az Európai Unióban készült legjobb külföldi film elismerését nyerte el. KultFotó: Polyák Attila - OrigoMár 20 éve: Ennyi ideje vették fel a Spice Girls mindent elsöprő slágerének klipjéthttp://www.life.hu/kult/20160420-20-evvel-ezelott-vettek-fel-a-spice-girls-wannabe-cimu-slagerenek-klipjet-geri-halliwell-fotoval.htmlMár két évtized is eltelt azóta, hogy a lánybanda rögzítette a mára már ikonikussá vált Wannabe című szám videóját! Geri Halliwell megemlékezett a történelmi pillanatról. KultOrigoEnnyit változtak a Szívek szállodája sztárjai 16 év alatt - Fotók! http://www.life.hu/kult/20160415-szivek-szallodaja-fotok-ennyit-valtoztak-a-foszereplok-elkepeszto-fotok.htmlSokan a szívükbe zárták a népszerű sorozat temperamentumos, jég hátán is megélő Lorelaiját és lányát, Roryt. A rajongók legnagyobb örömére hamarosan újra a képernyőkre kerül a Szívek szállodája, amelynek szereplői elég sokat változtak az évek alatt. Kult--James Cameron még négy Avatar filmet tervez http://www.life.hu/kult/20160415-avatar-james-cameron-elarulta-mikor-jonnek-az-uj-filmek-folytatas-jon-ket-ev-mulva.htmlA rendező csütörtökön a CinemaConon jelentette be, hogy mikorra várhatjuk a mozikba az Avatar-folytatásokat. Az Oscar-díjas rendező először csak egyetlen folytatást tervezett, ebből végül négy részt lett. Kult--A legszebb József Attila-idézetek - Április 11. a költészet napjahttp://www.life.hu/kult/20160410-aprilis-11-a-kolteszet-napja-a-legszebb-jozsef-attila-idezetekkel-unneplunk.html1964 óta április 11-én, a legendás költő születésnapján a verseké a főszerep, ekkor ünnepeljük ugyanis a költészet napját. Úgy gondoltuk, ez alkalomból stílszerűen József Attila soraival ünneplünk. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.