Buli az élet: a legfergetegesebb partifilmek

buli parti film mozi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már látható a mozikban a Hivatali karácsony, amelynek egy hatalmas és elszabaduló céges buliról szól – ezzel csatlakozva egy utóbbi időben népszerű trendhez, melynek filmjei mind elsősorban a részeges sztorikra építenek, és mind valami óriási partit állítanak a középpontba. Kiválogattuk a kedvenceinket!

Tűz van, babám! 1967

Ki mondta, hogy bulifilmeket csak amerikaiak csinálhatnak? Meglehetősen mókás dolog a mából partifilmként nézni Milos Forman klasszikus szatírájára, de végül is az: egyetlen nagy mulatság, egy falusi tűzoltóbál körül forog a cselekménye, kicsiben megmutatkozik benne a hatvanas évek (sőt nem csak a hatvanas évek...) Kelet-Európájának minden derűje és búja. És amiben megmutatják a szereplők, hogy a csehszlovák szocializmusban is alaposan meg lehetett tolni a bulirollert.


Legénybúcsú (1984)

A partifilmek további jellegzetessége, hogy gyakran valami kiemelt életeseményt ünneplő buli durvul el bennük, és mi lehet erre alkalmasabb, mint egy legénybúcsú? Tom Hanks még ifjú vígjátékszínészként tündökölt ebben a nyolcvanas évekbeli kultkedvencben, melynek partija annyira súlyos, hogy még egy szamár is kokaint szív benne – az egész elszabaduló káosz pedig igazából a leendő após gonosz mesterkedése, aki meg akarja akadályozni a frigyet.

Superbad (2007)

A jól ismert „szüzességelvesztős” tinimozik és a bulifilmek sémáit ötvözi egészen friss és egyedi humorral, továbbá ugyanilyen karakterekkel ez a komédia, amely ismertté tette többek között Jonah Hillt, és amelynek ugyan csak az utolsó szakasza játszódik konkrétan a nagy partin, de már a többi is az oda vezető útról szól. Hiszen az embernek rendesen fel kell készülnie az élete bulijára. Meg be is kell jutni oda valahogy...

Másnaposok (2009)

A Másnaposok azzal csavart egyet a partifilmek sémáján (és lett a zsáner egyik alapműve), hogy lényegében visszafelé mesélte el a durva éjszaka történetét: hősei ugyanis egy különösen jól sikerült Las Vegas-i legénybúcsú során elvesztik a vőlegényt, így másnap ki kell nyomoziuk, merre jártak, és mit csináltak a buliban. Ebbe pedig Mike Tysontól kezdve tigrisen és foghúzáson keresztül egy csecsemőig nagyon sok minden belefér.

Project X – A buli elszabadul (2012)

Minden, otthonában bulit tartó házigazda rémálma elevenedik meg ebben az őrült ( és valós események nyomán készült!) tinifilmben: főhőse egy kamaszfiú, aki csak kicsit népszerűbb szeretne lenni, épp ezért a szülei távollétében partit szervez a házukba – hogy aztán teljesen kicsússzanak az események az irányítása alól, és végül már a fél város az ő hátsóudvarukon veresse a mulatóst. Ha egyszer megnézed ezt a filmet, soha többé nem fogsz házibulit meghirdetni a Facebookon másképp, mint zárt eseményként.

Világvége (2013)

Az angolok kicsit másképp csinálják: a Haláli hullák hajnala és a Vaskabátok csapatának legutóbbi közös filmjében egy kocsmatúra a nagy buli, amit komoly(nak tűnő) felnőtt férfiak az egykori közös ifjúság vadulásainak emlékére hajtanak végre. Hogy aztán egyszer csak egy inváziós sci-fi közepén találják magukat, a bolygónkra és a sörünkre pályázó földönkívüliekkel...

+1: Hivatali karácsony (2016)

Milyen az, ha a munkádért bulizol? Ennek a filmnek a szereplői megtapasztalják: a részlegüket be akarja záratni a gonosz cégvezér (Jennifer Aniston), a potenciális befektetőt és megmentőt pedig egy gigantikus karácsonyi partival lehetne meggyőzni. Ugye, mondanunk sem kell, hogy aztán nem minden pont úgy alakul, ahogy tervezik?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.