Csomós Mari lett a nemzet színésze az elhunyt Berek Kati helyett

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Berek Kati Csomós Mari
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyon nagy meglepetésként érte Csomós Marit, hogy őt választották a nemzet színészévé. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész nagyon nagy megtiszteltetésnek érzi az elismerést.

A próba és az előadás között pihent éppen az öltözőben Csomós Mari, amikor felhívta őt a Nemzeti Színház igazgatója, Vidnyánszky Attila az örömhírrel. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas, érdemes művésznő óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy őt választották.

Csomós Mari lett nemzet színésze Fotó: Szabó Gábor - Origo

"Megállt a szívem, a szó legszorosabb értelmében. De aztán továbbment. Nagyon örülök. Nagyon köszönöm a kollegáimnak" - mondta az MTI-nek Csomós Mari, aki elmondta, azok szavaztak rá, akikkel együtt dolgozott. akit zavarba is hoz az elismerés. "Mind istenített nevek, akik ezt megszavazták" - mondta kollégáiról a művésznő, akit zavarba is hoz ez az elismerés. "Azt tudom, hogy sokat dolgoztam, de nem egy címért tesszük a magunk dolgát, hanem a közönségért" - tette hozzá a művésznő, akit Berek Kati helyére választottak a nemzet színészei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.