Usztics Mátyás tele volt tervekkel, néhány hét alatt győzte le a betegség

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd -
Usztics Mátyás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogy arról korábban a Life.hu beszámolt, április 29-én távozott az élők sorából Usztics Mátyás. Lapinformációk szerint a színész február végén még jókedvű és életerős volt, de aztán összeomlott az egészsége.

Usztics Mátyás jó barátja, Pelsőczy László színművész döbbenten fogadta kollégája halálhírét. "Tavaly decemberben úgy váltunk el, hogy nekilátunk a Mátyás könyvéből, Az árulóból készült színdarab próbáinak. A névnapján, február 24-én felhívtam, megköszöntem neki a napsütést, és hogy jégtörő Mátyásként elüldözte a telet. Sokat nevettünk, tervezgettünk, semmi jele nem volt annak, hogy betegség kínozná" – mesélte Pelsőczy, aki folyamatos kapcsolatban volt barátjával.

Usztics Mátyás 2008. október 2-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

"Idén lett volna 50 éves a barátságunk – mondta a művész, aki április 9-én, a születésnapján már hiába kereste Uszticsot, barátja nem reagált a leveleire. – Először arra gyanakodtam, hogy kiutazott az USA-ba, hiszen Az árulóval kanadai és amerikai turnét tervezett. Mivel sokáig nem válaszolt, aggódni kezdtem, és szombat reggel jött a tragikus telefon, hogy Mátyás április 29-én hajnalban meghalt. Döbbenten állok azóta is, csak nézek magam elé, hiszen semmilyen jele nem volt annak, hogy beteg lenne. Imádta a munkáját, és bár sokszor elutasították az ötleteit, mindig hitt, szervezett, tervezett. Rengeteg álma volt még" – mondta a Blikknek Pelsőczy László.

A színész úgy tudja, Usztics Mátyás közel két hónapot töltött kórházban, de nem tudtak segíteni rajta.

A Barátok közt kreatív producere, Rozgonyi Ádám éveken keresztül dolgozott együtt Uszticcsal. "Megdöbbentem. Nem tudtam, hogy beteg volt, rettenetesen sajnálom, ami történt. Nem tudom, de felteszem, hogy annyira kemény volt, hogy nem akart visszaélni a betegségével, nem akart sajnálatot, szánalmat kelteni" – mondta megrendülve Rozgonyi, akihez hasonlóan Győri Péter is sokat dolgozott Uszticcsal. "Egy örökmozgó ember volt, aki egész életében ezer fokon égett, és amit akart, azt mindig véghez is vitte" – fogalmazott lapunknak Győri Péter.

Kritikus festmények az ember és a technika kapcsolatáról - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170502-kritikus-festmenyek-az-ember-es-a-technika-kapcsolatarol.htmlAz ember ma már jobban kötődik a technikához, mint élete párjához? Inkább nézünk az interneten természetfilmeket, mint hogy kimenjünk a természetbe? Kritikus sorozat készült a mai társadalmi helyzetről, és ha túlzó is, sajnos igaz! Kult--Meggyalázták Romy Schneider sírjáthttp://www.life.hu/kult/20170502-romy-schneider-sirjat-meggyalaztak.htmlMicsoda borzalmas tettek elkövetésére képesek egyesek! Sokkoló, ami Romy Schneider sírjával történt. KultAFPGyász! Elhunyt Usztics Mátyáshttp://www.life.hu/kult/20170430-elhunyt-usztics-matyas.html68 éves korában meghalt Usztics Mátyás színművész, a Nemzeti Kamara Színház alapító-igazgatója. Kult--Sorra mondanak fel a Vígszínház dolgozóihttp://www.life.hu/kult/20170429-felmondashullam-a-vigszinhazban.htmlLapinformációk szerint egyre többen mondanak fel a Vígszínház társulatából. Úgy tudni, eddig két tucat kolléga távozhatott. Most pedig az is kiderült, hogy miért hagyják ott a színházat Eszenyi Enikő munkatársai. Kult--Így néznek ki most, az Így jártam anyátokkal szereplői - Fotók!http://www.life.hu/kult/20170428-igy-neznek-ki-most-az-igy-jartam-anyatokkal-szereploi.htmlAz Így jártam anyátokkal sorozata lassan 3 éve ért véget, de az igazi fanatikusok sosem hagyják abba. A szereplőkön azért meglátszik az idő múlása. Nézd meg, hogy néznek ki most! KultAFPMeghalt Michael Mantenuto: öngyilkos letthttp://www.life.hu/kult/20170428-michael-mantenuto-ongyilkos-lett.htmlA 35 éves Michael Mantenuto önmaga vetett véget életének. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.