Teherautó helyett biciklivel szállítanak Sanghajban: Fotók!

fotósorozat bicikli Sanghaj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elképesztő fotósorozat látott napvilágot Sanghajban élő futárokról, akik a fizika törvényeit meghazudtolóan fuvarozzák a nehezebbnél nehezebb szállítmányokat. 

Rozoga bicikliken ülő emberekről készült fotósorozat, akik egyedül cipelnek felfoghatatlan súlyokat. Ilyen terheket nálunk már teherautóval szokás szállítani, de Sanghajban még mindig kerékpárral oldják meg a fuvarozást.

Lehet szó többtucat ásványvizes ballonról, irodai forgószékek tömkelegéről, többszáz gumiabroncsról vagy növényekről, mindent ugyanezzel a módszerrel juttatnak el egyik helyről a másikra. Meghökkentő, ahogy egymásra halmozott tárgyak tömkelegét fuvaroz egyetlen vékony kis ember, de ott ez teljesen hétköznapi.

A fotós, Alain Delorme, 2009 és 2011 között foglalkozott ezzel a témával, a képei is ekkor készültek. 6000 képet készített, ezek közül kerültek ki a legjobbak, amelyek már bejárták az egész világot.

A fotókon szereplő súlyok azonban nem a tényleges valóságot ábrázolják. A fényképész photoshop-pal megnövelte a látványt annak érdekében, hogy felhívja az emberek figyelmét. Véleménye szerint ugyanis a kínai emberek rabszolgaként, kiszolgáltatott emberekként élnek, és ez őt rendkívül zavarja.

/1705/Teher201754142145

Érdekel, hogy hogy zajlik az élet más kultúrákban? Egy francia fotós lencsevégre kapott olyan nőket, akik szinte bármilyen súlyt képesek a fejükön elcipelni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.