Társadalmi problémákra hívják fel a figyelmet a mesebeli hercegnők

fotós hercegnő társadalmi problémák Disney
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Shannon Dermody fotográfus, a philadelpiai Antonelli intézet hallgatója meghökkentő fotósorozatot készített a mesék világa és a valóság szoros összefüggéseiről.

A fiatal fotóslány azt vallja, hogy a kisgyermekek személyiségét nagyrészt a környezeti hatások befolyásolják – így azok az emberek, akik körülveszik őket, a családi minták és természetesen a mesék jó és rossz karakterei. Shannon úgy döntött, hogy a gyermekkori példaképek – Hófehérke, Csipkerózsika, Hamupipőke és társaik – segítségével egyfajta edukatív jelleggel világít rá a legnagyobb társadalmi problémákra. Így például az alkoholizmusra, a dohányzás káros hatásaira, a rendőri túlkapásokra, a családon belüli erőszakra, a környezetszennyezésre, a szexuális erőszakra, az embercsempészetre, a drogfüggőségre és az öngyilkosságra.

Hófehérke, mint az alkoholizmus áldozata Forrás: shannondermodyphotography.com

A fotósorozat elkészítésekor a koncepcióm az volt, hogy a képek által megismertetem a fiatal felnőtteket korunk legnagyobb társadalmi problémáival" - meséli Shannon.

/1705/Disne201758113227

Itt megnézheted, hogyan néznek ki a Disney-hercegnők pin-up lányokként:

/1509/Disne2015911121557

És így festenek tetováltan:

/1508/Tetov201581013436

Nézegess világsztárokat, akik Disney-hercegnők bőrébe bújtak:

/1401/Szt_r2014131142728

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.