Trey Ratcliff
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Május utolsó napján európai fotós körútjának keretében Budapestre érkezett Trey Ratcliff világhírű fotós és író. Trey meghívta a fotózás szerelmeseit egy közös sétára gyönyörű fővárosunkban és még extra tippeket is adott.

Itt a nyár, hét ágra süt a Nap. Ha idén még nem vetted elő a fényképezőgépedet, akkor most itt a remek alkalom, hogy ezt megtedd. Szeretnél az idei vakáció során olyan képeket készíteni, amik ámulatba ejtik majd a barátaidat? Akkor érdemes megfogadnod Trey Ratcliff amerikai fotós tanácsait, aki a minap körutazásának kilencedik állomására, Budapestre érkezett.

A többszörös díjnyertes fotós munkáját bemutatta számos vezető amerikai és brit TV csatorna, mint például az ABC, CBS, FOX, BBC és NBC. Képei és történetei megragadják úti céljainak szépségét és a bizarr helyzetek humorát, amelyekbe gyakran kerül utazásai során. A világutazó fotós fél szemére vakon nőtt fel. A térlátás hiánya miatt, máshogy látta a világot, mint az átlagos emberek. Szerencsére a fotózást választotta szakmájául, így gyönyörködhetünk az általa készített képekben.

Nézd meg Trey Budapestről készült felvételeit!

/1706/Trey_201762144110

Trey Ratcliff 5 szuper tippje

1. Ne készíts több száz érdektelen képet, csak azért mert turista vagy! A nyaralás alatt elkészített fotók 90 százaléka teljesen érdektelen lesz számodra utólag. Akkor nyomd le az exponáló gombot, ha valami igazán felkelti az érdeklődésedet.

2. Találd meg a saját stílusod, ne másokat másolj! Keress olyan témákat és nézőpontot, ami a te saját látásmódodat tükrözi.

3. Ne 3D-ben gondolkodj, a fényképezőgép nem úgy működik, mint a két szemed! Teljesen más a valóságban eléd táruló látvány és az a kép, ami a monitor előtt ülve fogad majd téged.

4. Használj állványt! A naplemente idején a legszebbek a fények, érdemes kihasználni fotózásra, ehhez viszont elengedhetetlen, hogy stabil pozícióba helyezd a fényképezőgépedet és hosszan exponálj.

5. Használj szűrőket! Ha igazán gyönyörű tájképeket vagy városképeket szeretnél készíteni, elengedhetetlen a szűrők megismerése, hogy mikor melyiket érdemes az optika elé helyezni. Trey Ratcliffnek megközelítőleg 100 szűrője van.

/1706/Turis201761235945

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.