Dustin Hoffman 80 éves lett: Boldog születésnapot

Forrás: AFP/Jason Merritt -
Dustin Hoffman
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dustin Hofdmannak nem indult könnyen a karrierje, a színiiskolában még a szégyentáblára is felkerült, mert abszolút tehetségtelennek tartották, de nem lett igazuk. A 80 éves Dustin Hoffman fényes karriert futott be!

Dustin Hoffman szegény családban nőtt fel, a színészi vénáját édesanyjától örökölte, aki amatőr színész volt. Annak ellenére, hogy visszahúzódó, szégyenlős gyerek volt, ő is a rivaldafényért áhítozott. Nagy küzdelmek árán sikerült bejutnia Lee Strasberg legendás színiiskolájába, de nem végzett kiemelkedő eredményekkel. Még a szégyentáblára is felkerült szobatársával együtt, mint azok, akik a legkevésbé valószínű, hogy sikert aratnak.Az említett barát viszont nem volt más, mint Gene Hackman.

Dustin Hoffman 80 éves lett Forrás: AFP/Jason Merritt

Az iskola után Bostonba szegődött, majd a Broadway-re, ahol

segédrendezőként és színészként is foglalkoztatták. Itt figyelt fel rá Mike Nichols,

aki rögtön szerepet ajánlott neki a Diploma előtt című filmben.

Dustin hoffman és Elizabeth Wilson a Diploma előtt című filmben Forrás: Time

Az ifjú színészt Benjamin Braddock szerepéért rögtön Oscar- és Golden Globe-díjra jelölték, de ő visszatért a színpadra, de ezentúl folyamatosan filmekben is játszott. Rengeteg híres szerepet osztottak rá, de a következő igazán nagy sikereit Az elnök embereiben érte el, majd a Kramer kontra Kramer című filmért megkapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat.

Kramer kontra. Kramer (1979) Forrás: Origo

Második Oscárját az Esőember hozta meg számára. Barátjával, Gene Hackmannel 2003-ban szerepelt először együtt filmvásznon, Az ítélet eladó c. tárgyalótermi drámában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.