Lisztháború Spanyolországban: a hatalomátvétel, melynek jótékony célja van: fotó

liszt háború jótékonyság Spanyolország
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy spanyol kisvárosban minden évben megrendezik a harcot, melyet liszttel, tojással és színes füstbombával vívnak. Az erről készült fotók első ránézésre olyanok, mintha komoly csatákat vívnának, de igazából ez egy vicces megemlékezés a régmúlt borzalmas eseményeiről.

Minden évben megrendezik egy spanyol kisvárosban, Ibiben a lisztháborút, mely évszázados hagyományokra épül. Eredete a Heródes idejében történt ártatlanok mészárlásához kötődik. A polgárok ezen a napon két csoportra oszlanak: az egyik csoport puccsot hajt végre, átveszi az uralmat és nevetséges törvényeket léptet életbe, az ellenzék pedig igyekszik visszavenni a hatalmat. Eközben vívják a lisztháborút, melynek eszköztára tojással és színes füstbombával bővül. A nap végén bírságokat szednek, az összegyűlt pénzt pedig jótékony célra ajánlják fel.

/1710/Liszt2017101313749
Miért olyan szerencsétlen nap a péntek 13? http://www.life.hu/kult/20171011-ezert-olyan-szerencsetlen-nap-a-pentek-13.htmlA péntek 13. egy olyan nap, amiről rengeteg sztori és babona kering szerte a világban. Sokan hisznek bennük, és legalább ugyanennyien tartják hülyeségnek, de mégis csak mindenki foglalkozik vele. KultOrigoCsoda korban élünk: színészek meséltek a színházi darab premierje utánhttp://www.life.hu/kult/20171010-thalia-szinhaz-csoda-korban-elunk-cimu-darabjanak-premierje-utan-a-szineszek-meselnek.htmlAz írók mindig gyanúsak, de ilyen gyanúsak még sohasem voltak... A Thália színház Csoda korban élünk című darabjának premierje után beszélgettünk a színészekkel. KultFotó: Szabó Gábor - OrigoProgramajánló: a legklasszabb kikapcsolódási lehetőségek október közepérehttp://www.life.hu/kult/20171010-programajanlo-oktober-kozepere.htmlFelesleges otthon, a négy fal között üldögélned akkor, amikor jobbnál jobb programok várnak rád a hétvégén. Gyerünk, mozdulj ki te is! Kult--Galéria: őszinte illusztrációk a mai világról és társadalomról!http://www.life.hu/kult/20171010-oszinte-illusztraciok-a-mai-vilagrol-es-tarsadalomrol.htmlVáltozik a világ, és változnak az értékek is, de vajon maradt-e még? Brutálisan őszinte illusztrációival igyekszik az emberek szemét felnyitni egy művész, és megmutatni, hogy nem jó úton járunk. Kult--Mentális zavarok művészi ábrázolása: fotók http://www.life.hu/kult/20171009-igy-neznek-ki-a-mentalis-betegek-egy-muvesz-szerint.htmlDöbbenetes feladatra vállalkozott egy fiatal nő, aki a mentális betegségek világát szerette volna megeleveníteni a maga eszközeivel. Kult--Mennyire ismered a mesék szereplőit? - KVÍZhttp://www.life.hu/kult/20170813-mennyire-ismered-a-mesek-szereploit.htmlBeszélő állatok, csodaszép hercegnők, aranyos gyerek szereplők... A mesék tele vannak szerethető, vicces és olykor félelmetes karakterekkel. A kérdés csak az, hogy mennyire emlékszel rájuk. Most letesztelheted tudásod kvízünkkel! Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.