hegedű fesztivál program programajánló strandröpi2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Máris eltelt a nyár első hónapja. Ugye, te is kihasználtad a jó időt, a hosszúra nyúlt nappalokat és a fülledt éjszakákat?! Nem? Akkor megmutatjuk, hogy tudod bepótolni az elmaradásodat!

Szolnoki Tiszavirág Fesztivál

Szolnok kulturális életének felpezsdítésére rendezték meg először 2006-ban a fesztivált. A zenei és gasztronómiai különlegességet kínáló fesztivál idén is ingyenes. Azok, akik kimondottan a zene és egyéb kulturális műfajok miatt látogatnak el a Tiszavirág Fesztivál helyszínére, pontosan tudják, hogy idén is színvonalas előadásokra számíthatnak. Népzene, kocsmazene, jazz. A Tisza-partot ezekben a napokban a kellemes zene, a finom illatok, jó borok és kézműves remekek uralják. A fesztivál és minden koncert ingyenesen látogatható!

Időpont: 2018. június 19-23.
Helyszín: Szolnok, több helyszínen

Forrás: tiszaviragfesztival.hu

Miskolci fröccsfesztivál

A 2005 óta már hagyományosan a Múzeumok Éjszakája programsorozat időpontjában megrendezésre kerülő Fröccsfesztivál Miskolc város és környéke lakói egyik kedvelt programjának számít. A Miskolc belvárosában található Kisavas történelmi vigalmi negyedében megrendezésre kerülő fesztivál célja, hogy az újjáéledő avasi pincesor adottságait és hangulatát kihasználva népszerűsítse a hungaricumnak számító italt, a fröccsöt. A szervezők ígérete szerint a Fröccsfesztivál több, mint a bor és a szóda vidám egymásra találása: a vendégeknek élményt nyújt fesztiválpohárral a kézben fröccsözni, sétálni a nyitott pincék és borpontok között, kóstolni a gasztroműhelyek kínálatát, mindezt élőzenei programokat hallgatva. A rendezvényre a belépés díjtalan, a koncertek ingyenesen látogathatók.

Időpont: 2018. június 22-23.
Helyszín: Miskolc, Kisavas Első sor

Forrás: Facebook/Miskolci Fröccsfesztivál

MKB-Pannónia - Strandröplabda Magyar Bajnokság 2018

A nyár slágersportja a strandröplabda, amelynek csúcsa természetesen a legjobbak küzdelme, az országos bajnokság. A szezon legfontosabb sorozata június 8-án kezdődött, ekkora tartották meg az ob 1. fordulójának háromnapos küzdelmeit Tatán, amelyről ITT tudhatsz meg további részleteket. http://ftp.dakar.hu/strandropi/2018/Tata/Tata_ob_hosszu.mp4
Az élet nem áll meg, június 29-én, pénteken már a második, nyíregyházi forduló selejtezői kezdődnek el. Az érdeklődést jól mutatja, hogy a bruttó egymillió forint összdíjazású, ráadásul a nyertes férfi és női párosnak a dunaújvárosi fordulóig egy Volkswagen Polót garantáló állomásra egy híján ötven páros nevezett!

Időpont és helyszín: Június 29–július 1.: Nyíregyháza, Sóstói Parkfürdő; július 20–22.: Dunaújváros; augusztus 7–12. Budapest, Lupa-tó.

Forrás: Facebook/Beach Volleyball Hungary

Lehengerlően szabad: Ara Malikian

A hegedű legsokoldalúbb virtuóz fenegyereke először Magyarországon! A bejrúti születésű, a világszerte ismert és minden korosztályban ünnepelt Ara Malikian érkezik júniusban a Margitszigetre. Az izgalmas előadó héttagú együttesével lép fel Budapesten, koncertjén ötvözi a klasszikus és kortárs zenét: a hihetetlenül színes repertoárban olyan legendás zeneszerzők és művészek darabjaiból merít, mint Johann Sebastian Bach, David Bowie, a Led Zeppelin vagy éppen Paganini.

Időpont: 2018. június 29. 20:00 óra
Helyszín: Margitszigeti Szabadtéri Színpad

Forrás: Getty Images/Eduardo Parra

Karcagi birkafőző fesztivál

Júniusban Karcagon birkaétkek az asztalon. Birkafőzőverseny és népi ételek főzőversenye. Szombaton a birkafőző versenyen hagyományos birkapörkölttel, hagyományőrző programokkal, népművészeti kirakodóvásárral, kézműves élelmiszerek vásárával várják vendégeket.

Időpont: 2018. június 29-30.
Helyszín: Karcag, Múzeum park

Forrás: karcag.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.