Félelmetes drogkartellek a mozivásznon: 7 emlékezetes film

film drog Pablo Escobar mozi drogkartell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén nyáron két olyan film is érkezik a hazai mozikba, amelyek a latin-amerikai drogbandák kegyetlen világába visznek el minket: az egyik a mai Mexikóba, a másik a nyolcvanas évek Kolumbiájába. A Sicario 2. – A zsoldos és az Escobar kapcsán listára gyűjtöttük a legjobb filmeket a témában.

Traffic (2000)

Steven Soderberghnek rendezői, Benicio Del Torónak mellékszereplői Oscart hozott ez a több szálon futó kőkemény dráma, melynek szereplőit az amerikai-mexikói határon zajló drogháború köti össze. Egy bíró, egy drogfüggő tinilány, két terepen dolgozó szövetségi ügynök, egy mexikói rendőr és egy gengszterfőnök-feleség életútjai fonódnak egymásba szétválaszthatatlan módon.

Betépve (2001)

Pablo Escobar úgy tudott a világ legnagyobb drogbárója és leggazdagabb embere lenni a hetvenes-nyolcvanas években, hogy voltak emberei, akik Amerikában intézték neki a kokainpiac kiépítését. Az egyikük élettörténetét vitte filmre a Betépve, Johnny Depp és Penélope Cruz közreműködésével, sok vicces részlettel, de annál szomorúbb végkifejlettel.

Vadállatok (2012)

Ha túl nagyra nő a drogbizniszed, megjelenik nálad a kartell: ezt kénytelen megtapasztalni három, egymással sajátos szerelmi felállásban élő fiatal Los Angelesben. De ők megpróbálnak szembeszállni, amit nagyon nem kéne.

Heli (2013)

A drogkartellek világa alulnézetből és a mindennapokban: a szegény mexikói faluban elég egyetlen, gyermeki szerelemből elkövetett ballépés, hogy szörnyű kegyetlenség lépjen be mindenkinek az életébe, akinek kicsit is köze van egy eltűnt kokainpakkhoz.

Sicario – A bérgyilkos (2015)

Nem véletlenül szentelünk neki cikket, és várjuk a Sicario második részét: az első az utóbbi évek egyik legerősebb mozija volt, zsigeri és brutális. Különösen a mellékkarakter-bérgyilkos figurája, aki az új filmben már főszerepet játszik. Benicio Del Toro akár egy újabb drogfilmért kaphat Oscart...

Barry Seal: A beszállító (2017)

Tom Cruise alakításában szintén egy Pablo Escobarhoz köthető, valódi amerikai élettörténet költözött a filmvászonra tavaly: a főhőse pilótaként egyszerre kémkedett a CIA-nak, és szállított drogot a kolumbiai kartellnek. Ugye mindenki érzi, hogy ennek nem lehetett jó vége?

Escobar (2018)

Egyetlen drogbáró sem jelent meg annyiszor mozgóképen, mint Pablo Escobar, és ennek meg is van az oka: senki sem volt nála nagyobb drogbáró a történelem során. Az új, a hazai mozikba július végén érkező filmben Javier Bardem játssza őt, a középpontban pedig a szerelmi viszonya áll egy kolumbiai műsorvezetőnővel. Akit Penélope Cruz, Javier Bardem felesége alakít...

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.