Brad Pitt a legnagyobb kihívásnak nevezte Ad Astra című filmjét

Brad Pitt kihívás Ad Astra - Út a csillagokba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Brad Pitt a legnagyobb kihívásnak nevezte Ad Astra - Út a csillagokba című új filmjét, amelyet csütörtökön mutattak be a 76. velencei filmfesztivál versenyprogramjában.

Az 55 éves amerikai színész a James Gray rendezte sci-fiben Roy McBride űrhajóst alakítja, aki a világűrbe indul, hogy megkeresse szintén űrhajós apját (Tommy Lee Jones), aki több mint egy évtizede eltűnt egy Neptunuszt kutató misszióban. A férfit sokáig halottnak hitték, de később úgy vélik, hogy még él, és egy távoli bolygón bujkál, sőt potenciális veszélyt jelent az egész univerzumra.

Brad Pitt az Ad Astra című filmben Forrás: Disney

Roy McBride utazása egy önismereti úttá válik. "Ez a film jelentette a legnagyobb kihívást, amelyen valaha is dolgoztam, mivel a James (Gray) által elképzelt történet igen árnyalt" - közölte a bemutató előtti sajtótájékoztatón Pitt, aki egyben a film producere is. Elmondta, hogy a rendezővel a férfiasság fogalmának mélyére akartak ásni. "Egy olyan korban felnőve, amikor arra tanítottak, hogy legyél erős, és ne mutass gyengeséget. (...) Ebben van bizonyos érték, de van egy határ is, amelyet azok a fájdalmak vagy dolgok hoznak létre, amelyeket szégyellsz felfedni - magyarázta. - Úgy gondolom, azt a kérdést tettük fel, hogy jobb-e számunkra az, ha nyíltabbak vagyunk, jobb kapcsolatot építünk szeretteinkkel, szüleinkkel, gyermekeinkkel és önmagunkkal" - fejtegette.

Pitt személyes fájdalmaiból és sérüléseiből merített, hogy a lehető legőszintébb alakítást adja. Gray, aki 25 éve a színész barátja, naponta küldött neki e-maileket, gondolatokat feltárva saját életéből, hogy az aznapi forgatáshoz megadja az alaphangot. "Mi mindig nagyon nyitottak voltunk gyarlóságainkat tekintve, nagyokat nevettünk a kínos pillanatokon, és nyitottak voltunk a kudarcainkat, botlásainkat illetően" - hangoztatta Pitt. Elmondta, hogy jelenleg arra összpontosít, hogy a film végre forgalmazásba kerüljön, amit többször el kellett halasztani, miután tavasszal a Disney felvásárolta a 21st Century Fox vállalatot.

Ma este lesz az Állatkertek éjszakájahttp://www.life.hu/kult/20190830-ma-este-lesz-az-allatkertek-ejszakaja.htmlMa este rendezik meg az Állatkertek éjszakája programsorozatot az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertjében, vadasparkjában, állatos bemutatóhelyén. A Fővárosi Állat- és Növénykertben és a Budakeszi Vadasparkban este 7 órától éjfélig várják a nagyközönséget programokkal, látnivalókkal és élményekkel. KultOrigoHétköznapi tárgyak kelnek életre a művész képeinhttp://www.life.hu/kult/20190829-hetkoznapi-targyak-kelnek-eletre-a-muvesz-kepein.htmlSean Charmatz illusztrátor az egyszerű hétköznapi tárgyakból varázsol vicces karaktereket. KultOrigoKerekezz a moziban, íme a legjobb biciklis filmekhttp://www.life.hu/kult/20190827-a-legjobb-biciklis-filmek.htmlAugusztus végén kerül a hazai mozikba a Raoul Taburin című francia film, amely főhőse egy kisvárosi kerékpáros legenda – aki valójában nem is tud biciklizni. A filmtörténelemben számos nagyszerű alkotás adózott már a kétkerekű szenvedélynek, így megragadtuk az alkalmat, hogy listára gyűjtsük a kedvenc biciklis filmjeinket. Kult--Programajánló: ezeken az eseményeken kapcsolódhatsz kihttp://www.life.hu/kult/20190826-programajanlo-ezeken-az-esemenyeken-kapcsolodhatsz-ki.htmlAttól, hogy hamarosan vége a nyárnak, a programokból nem lesz kevesebb. Jobbnál jobb alkalmunk adódik kihasználni az utolsó hétvégét a tanítás megkezdése előtt, de utána sem kell csüggedni, ugyanis kikapcsolódási lehetőségekből szeptemberben sem lesz hiány! Nézzük, mivel foglalhatjuk el magunkat. KultOrigoElhunyt Kocsár Miklós zeneszerző, a nemzet művészehttp://www.life.hu/kult/20190829-elhunyt-kocsar-miklos-zeneszerzo-a-nemzet-muvesze.htmlÉletének 86. évében, csütörtökön elhunyt Kocsár Miklós Kossuth-díjas zeneszerző, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja - közölte az MMA Titkársága az MTI-vel. KultOrigoA Roman Polanskiról folyó vitával nyílt meg a velencei filmfesztiválhttp://www.life.hu/kult/20190829-a-roman-polanskirol-folyo-vitaval-nyilt-meg-velencei-filmfesztival.htmlA Roman Polanskiról folyó vitával nyílt meg szerdán a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, Alberto Barbera fesztiváligazgató és Lucrecia Martel argentin rendező, a zsűri elnöke nemzetközi sajtótájékoztatón adott hangot eltérő véleményének a lengyel rendező legújabb filmjének meghívásáról és a női rendezők hiányáról a versenyprogramban. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.