operettszinhaz2019 színház program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Attól, hogy hamarosan vége a nyárnak, a programokból nem lesz kevesebb. Jobbnál jobb alkalmunk adódik kihasználni az utolsó hétvégét a tanítás megkezdése előtt, de utána sem kell csüggedni, ugyanis kikapcsolódási lehetőségekből szeptemberben sem lesz hiány! Nézzük, mivel foglalhatjuk el magunkat.

Csárdáskirálynő


A Margitszigeti Szabadtéri Színpadról a Budapesti Operettszínházba költözik szeptember 6-ától Kálmán Imre remekműve, a Csárdáskirálynő, amelyet a Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója rendezett. Ez az első operettje, amellyel visszanyúl a mű eredeti, 1916-os, Gábor Andor-féle magyar változatához. A Csárdáskirálynő fülbemászó dallamaival, könnyedségével, bohókás szereplőivel és szerelmi bonyodalmaival remek szórakozást ígér, de megjelennek benne az Osztrák–Magyar Monarchia felbomlásának jelei is. Több infó itt érhető el.

Időpont: szeptembertől
Helyszín: Budapesti Operettszínház

A Margitszigeti Szabadtéri Színpadról a Budapesti Operettszínházba költözik a Csárdáskirálynő Forrás: Budapesti Operettszínház

Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál

Idén 30. alkalommal rendezik meg Dél-Buda legnagyobb fesztiválját, amely születésnapja alkalmából a szokásos programok mellett különleges koncerttel kedveskedik a látogatóknak. A fesztivál történetében először pénteken kezdődik a mulatság. A Bor udvar színpadán az elmúlt 30 év hazai slágereiből hangzik el válogatás, a közel kétórás műsorban felvonultatott dalokat a különböző könnyűzenei műfajok ismert énekesei szólaltatják meg, mint Herrer Sári, Kozma Orsi, Horányi Juli, Magyar Bori, Magyar Bálint, Torres Dani és az Animal Cannibals. Több infó itt érhető el.

Időpont: augusztus 31. – szeptember 1.
Helyszín: Budafok

Idén 30. alkalommal rendezik meg Dél-Buda legnagyobb fesztiválját Forrás: Shutterstock

Szimpla Kutya – Viszlát, nyár!


A kutyabarátoknak, állatszeretőknek vagy azoknak, akik szeretnének állatot kötelező program a különleges helyszínen megrendezett találkozó. Ugyanis ezen a vásáron nemcsak kutyabarát termékeket lehet beszerezni, hanem akár kutyát is, vagy legalábbis kedvet lehet kapni hozzá, kizárólag örökbefogadás formájában. A Futrinka Egyesület magyar vizslák fajtamentésével foglalkozó csoportja is részt vesz a nyárzáró rendezvényen. Több infó itt érhető el.

Időpont: augusztus 31.
Helyszín: Budapest, Szimpla Kert

A kutyabarátoknak, állatszeretőknek kötelező program a különleges helyszínen megrendezett találkozó Forrás: Facebook/Szimpla Kert

Esztár – Lecsófesztivál


Az idén nyolcadik alkalommal megrendezett Lecsófesztiválon az ízlelőbimbók és a hallójáratok is kényeztetve lesznek, ugyanis a finom falatok mellé olyan nagy zenekarok szolgáltatnak talpalávalót, mint a Tankcsapda, a Kiscsillag, a Hooligans vagy éppen az Edda. A családos hangulatú esemény 3 napja alatt összesen 50 fellépővel, 60 kiállítóval és 70 főzőcsapattal készül az érdeklődők szórakoztatására. Több infó itt érhető el.

Időpont: augusztus 29–31.
Helyszín: Esztár, Erdődy kúria

Az Esztáron megrendezett Lecsófesztiválon fellép többek között a Tankcsapda is Forrás: Origo/Beliczay László

Budaörsi AirShow


Aki szeret szárnyalni, annak ott a helye a Budaörsi AirShow-n, ahol nem csak a föld fölött lesznek programok. A látogatók találkozhatnak Farkas Bertalan űrhajóssal, de Besenyei Péterrel is elbeszélgethetnek. Összefuthatnak MIG pilótákkal, ejtőernyősökkel, és végignézhetnek egy második világháborús csatajelenetet is valódi robbantásokkal. Több infó itt érhető el.

Időpont: augusztus 31. – szeptember 1.
Helyszín: Budaörsi Repülőtér

Aki szeret szárnyalni, annak ott a helye a Budaörsi AirShow-n, ahol nem csak a föld fölött lesznek programok Forrás: Facebook/Budaörsi Airshow

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.