színésznő Tompos Kátya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hazánk egyik legsikeresebb színésznője úgy érzi, sokkal korábban meg kellett volna hoznia azt a döntést, hogy szabadúszóként folytatja. Felkérései így is özönlenek, egy sajátos módszerrel teremt rendet zsúfolt életében.

Jászai Mari-díj, Junior Príma díj, Arany Medál díj – csak néhány abból az elismerésből, amellyel az elmúlt években Tompos Kátya munkásságát elismerték. Pedig a színésznőként és énekesnőként is sikeres művész kezdetben nem tudta, milyen pályát válasszon. „Mindig zavarba jövök, amikor megkérdezik, hogy színésznő vagyok-e vagy énekes. Az éneklés már óvodás korom óta jelen van, tulajdonképpen a színészet is, hiszen a versmondás is megvolt már óvodában. Valahogy minden összekeveredett bennem, egy ideig mégsem tudtam, hogy milyen pályát válasszak, hogy sodorjam egybe a kettőt. Akkor jött a Színművészeti Egyetem zenés szaka, úgy gondoltam, hogy ott tudom a legtöbbet ötvözni, kipróbálni. Ez így is lett, a mai napig azt csinálom, amit szeretek. Jó mindkettővel foglalkozni" – árulta el a 95.8 Sláger FM-en a színésznő, aki nemrég úgy döntött, szabadúszóként folytatja pályafutását.

Fotó: Mudra László - Origo

„Sokkal régebben meg kellett volna hoznom ezt a döntést. Biztonsági okokból, meg talán gyávaságból sem hoztam meg. Úgy éreztem, hogy ez kényelmes helyzet, de aztán rá kellett jönnöm, hogy nem az. Inkább ál-komfortzóna volt. Ha az ember eljut a Nemzeti Színházig az presztízs, viszont elkezdtem feldarabolódni abban, hogy sok más társulatra, koncertre, önálló alkotásra volt igényem, amit a Nemzetitől nem tudtam megkapni. Muszáj voltam elindulni más irányba, mint egy dzsungelharcosnak" – mondta a színésznő, aki nem panaszkodik, a felkérések bőségesen megtalálják így is. Teendőit egy sajátos módszerrel rendszerezi a színésznő. „Mindenki rajtam röhög, mert manapság a telefonjukba jegyzetelnek az emberek. Én viszont nem bírom, hogy gépek vesznek körül, szeretném megőrizni az írásbeliséget ezért naptárt vezetek, sok színnel, post-itekkel. Szűz az aszcendensem, fejben rendezett vagyok, viszont halak a csillagjegyem, az életem egy káosz, így szükségem van erre. Olyan az életem, mint egy homokdűne. Néha összeépül, aztán szétesik, de aztán újra felépül az egész, mint a homokdűne a szél által. Most épp az építkezési szakaszban vagyok" – tette hozzá a Sláger Témában Tompos Kátya.

Meghalt Eddie Money énekeshttp://www.life.hu/kult/20190914-meghalt-eddie-money-70-eves-volt.htmlSúlyos betegségben, életének 70. évében elhunyt Eddie Money. Az énekes szeptember 13-án pénteken halt meg, nemrégen diagnosztizálták nyelőcsőrákkal. Kult--Véletlenek sorozatának köszönheti színészi karrierjét Forgács Gáborhttp://www.life.hu/kult/20190908-veletlenek-sorozatanak-koszonheti-szineszi-karrierjet-forgacs-gabor-szinesz.htmlFiatalként nem voltak színészi ambíciói, a Ki mit tud?-ra is barátai unszolására jelentkezett - egy jódlival - az akkor műszaki pályán tevékenykedő Forgács Gábor.KultOrigoIdén is megrendezik az Agatha Christie Fesztivált Budapestenhttp://www.life.hu/kult/20190907-iden-is-megrendezik-agatha-christie-fesztivalt-budapesten.htmlKulturális, ismeretterjesztő, kreatív és gasztronómiai programokkal is várják az érdeklődőket szeptember 14-én és 15-én az Agatha Christie Fesztiválon a budapesti MOM Kulturális Központban.KultOrigoKönyvünnep és borfesztivál a hétvégén a budai Várbanhttp://www.life.hu/kult/20190905-konyvunnep-es-borfesztival-a-hetvegen-a-budai-varban-160-boraszat-marai.htmlBorfesztivált és könyvünnepet is rendeznek a hétvégén a budai Várban: a csütörtökön kezdődő Budapest Borfesztiválon mintegy 160 pincészet, a pénteken kezdődő Budavári Könyvünnepen 28 könyvkiadó mutatkozik be.Kult--Elhunyt LaShawn Daniels, a Destiny's Child dalszerzőjehttp://www.life.hu/kult/20190906-elhunyt-lashawn-daniels-a-destinys-child-dalszerzoje-autobalesetben.html Autóbalesetben életét vesztette LaShawn Daniels amerikai Grammy-díjas dalszerző. A Destiny's Child, Lady Gaga, Toni Braxton és mások számos slágerének komponistája kedden, 41 évesen hunyt el Dél-Karolina államban. Kult--A Roman Polanskiról folyó vitával nyílt meg a velencei filmfesztiválhttp://www.life.hu/kult/20190829-a-roman-polanskirol-folyo-vitaval-nyilt-meg-velencei-filmfesztival.htmlA Roman Polanskiról folyó vitával nyílt meg szerdán a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál, Alberto Barbera fesztiváligazgató és Lucrecia Martel argentin rendező, a zsűri elnöke nemzetközi sajtótájékoztatón adott hangot eltérő véleményének a lengyel rendező legújabb filmjének meghívásáról és a női rendezők hiányáról a versenyprogramban. Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.