Európai díjra jelölték a magyar Harmed zenekart

Forrás: Harmed/Facebook -
Harmed zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenhárom év után ismét magyar zenekart jelöltek az európai könnyűzenei tehetségek díjára. A Harmed, amely a hazai hardcore/metál színtér szereplője, a rangos Music Moves Europe Talent Awards idei várományosai közé került. A jelölteket a hamburgi Reeperbahn Festivalon pénteken este jelentették be. A kortárs európai zenei életet meghatározó, friss produkciók díjátadója jövő januárban lesz a hollandiai Groningenben a Eurosonic showcase fesztiválon - közölte a Hangfoglaló Program az MTI-vel.

A Harmed a Music Moves Europe Talent Awards Loud kategóriájának jelöltje a Beast In Black nevű finn formáció mellett. Magyar zenekarok közül legutóbb a Heaven Street Seven kapott hasonló figyelmet, amikor 2006-ban a MIDEM és az MTV Europe European Breakthrough Award különdíját nyerte el. Ennek a programnak jogutódja a Music Moves Europe Talent Awards, amelyet idén adtak át először az Eurosonic-on.

Forrás: Harmed/Facebook


"A MMETA azokat a friss és feltörekvő európai könnyűzenei produkciókat díjazza, amelyek nemcsak Európában, hanem azon túl is nemzetközi áttörés előtt állnak. A jelöltlistát a korábbi European Border Breaker Charts szereplői, az European Talent Exchange Programme eredményei, valamint az európai exportirodák állítják össze, néhány fesztivál, klub, kiadó is javasol" - mondta Bali Dávid, a HOTS - Hungarian Oncoming Tunes könnyűzenei exportiroda vezetője.

A 2017-ben alakult Harmed a hazai rock-metal színtér feltörekvő szereplője. 605 című daluk már abban az évben az amerikai New Noise felületén debütált, majd a zenekart a Famined Records szerződtette. From Day One című EP-jük az amerikai és a brit iTunes-listákra is felkerült. Dalaik - Magyarországról elsőként - bekerültek a Spotify kurátorok által összeállított playlistekbe. A Harmedban Spicze Levente (ének), Tóth Gábor (gitár), Keresztesi Balázs (gitár) és Szieber Dávid (dob) szerepel.
Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program a zenekar első európai és magyarországi turnéját is segítette. A Harmed az elmúlt másfél évben tizennyolc európai országban lépett fel klubkoncerteken és fesztiválokon, olyan előadókkal együtt, mint a Meshuggah, a Whitechapel, az Adept, a Bury Tomorrow vagy a Caliban. A zenekar bemutatkozó stúdióalbuma 2020-ra várható.
A Music Moves Europe Talent Awards díjait, köztük a közönségszavazás Public Choice kampányának díját 2020. január 17-én a groningeni Eurosonic Festival keretében adják át.

Ma van a Színházak éjszakája: jobbnál jobb programok közül válogathatszhttp://www.life.hu/kult/20190921-ma-van-a-szinhazak-ejszakaja-jobbnal-jobb-programok-kozul-valogathatsz.htmlMa van a Színházak éjszakája: kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó eseményekkel várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget, de számos vidéki színház is szervez programokat.KultFotó: Szabó Gábor - OrigoEzért lett szabadúszó színésznő Tompos Kátyahttp://www.life.hu/kult/20190915-ezert-lett-szabaduszo-szineszno-tompos-katya-jaszai-mari-dij.htmlHazánk egyik legsikeresebb színésznője úgy érzi, sokkal korábban meg kellett volna hoznia azt a döntést, hogy szabadúszóként folytatja. Felkérései így is özönlenek, egy sajátos módszerrel teremt rendet zsúfolt életében. KultFotó: Mudra László - OrigoMeghalt Eddie Money énekeshttp://www.life.hu/kult/20190914-meghalt-eddie-money-70-eves-volt.htmlSúlyos betegségben, életének 70. évében elhunyt Eddie Money. Az énekes szeptember 13-án pénteken halt meg, nemrégen diagnosztizálták nyelőcsőrákkal. Kult--Elhunyt Kara Tünde Békéscsabai Jókai Színház egykori színművészehttp://www.life.hu/kult/20190908-elhunyt-kara-tunde-bekescsabai-jokai-szinhaz-szinmuvesze.htmlHosszan tartó, súlyos betegség után pénteken elhunyt Kara Tünde, a Békéscsabai Jókai Színház egykori színművésze – írta a behir.hu. A Jászai-díjas színésznő 45 éves volt.Kult--Nyelvtanulásra is igényelhető lesz a diákhitelhttp://www.life.hu/kult/20190828-nyelvtanulasra-is-igenyelheto-lesz-diakhitel.htmlNyelvtanulásra is igényelhető lesz a diákhitel októbertől – hangzott el az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában. KultKönyvünnep és borfesztivál a hétvégén a budai Várbanhttp://www.life.hu/kult/20190905-konyvunnep-es-borfesztival-a-hetvegen-a-budai-varban-160-boraszat-marai.htmlBorfesztivált és könyvünnepet is rendeznek a hétvégén a budai Várban: a csütörtökön kezdődő Budapest Borfesztiválon mintegy 160 pincészet, a pénteken kezdődő Budavári Könyvünnepen 28 könyvkiadó mutatkozik be.Kult--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.