Búcsúkoncert, gasztrokörkép, jégrevü - Februári programtippek

X-Faktor Király L. Norbi Zagar Takács Nikolas Jégszínház Vajdahunyad vára Quimby kolbászfesztivál kolbász mangalica Mangalica-fesztivál Fonyód kocsonya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan kifelé haladunk a hideg télből, így a programok is egyre színesebbek és izgalmasabbak. Alig várjuk a februárt, mert válogathatunk a jobbnál jobb ajánlatokból - gasztrofesztiválok, különleges előadások és fergeteges bulik várnak rád!

Budapest




Mangalicafesztivál

Az év egyik legnépszerűbb gasztroprogramján az ország kiváló mangalicatenyésztői mellett bemutatkoznak a tipikus magyar élelmiszerek is: sül a hurka, kolbász, tarja, malac. A főzőverseny mellett idén először a magyar tej és tejtermékeket előállító ágazatok is képviseltetik magukat. Az eseményt könnyű és népzenei előadások színesítik. Február 4-6. között látogass el a Vajdahunyad várba: tegyél egy nagy sétát a csodás környezetben, és élvezd a valódi hazai ízeket!

Bővebb infó: www.mangalicafesztival.hu/

www.mangalicafesztival.hu
www.mangalicafesztival.hu


Hobo búcsúkoncert

A Papp László Budapest Sportarénában búcsúzik a nagyközönségtől a legendás csapat február 11-én és 12-én. A harminchárom éve alapított magyar bluesegyüttes még egyszer utoljára közönség elé lép a kilencvenes évekbeli felállásban: Hobo énekel, Tátrai Tibor gitározik, Póka Egon basszusgitározik, Solti János dobol, de közreműködik a régi harcostárs, Deák Bill Gyula és Hobo mostani munkatársa, Madarász Gábor gitáros is. Jegyár: 4900 Ft-tól
Bővebb infó: www.hobo.hu/index.php?lang=1&modules=conc&id=307

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=sKSdOjCdCZLPTYnB

Kézműves Magyar Ízek Vására

Február 11-13. között a Millenáris lesz a kulináris élvezetek helyszíne: közel száz, csakis hazai kistermelő és kézműves gazda mutatja be legfinomabb portékáit. Sajtok, sonkák, kolbászok, lekvárok, mézek, aszalt gyümölcsök, csokoládék, borok, pálinkák és még számtalan finomság várja az ízorgiára vágyókat. Az idei díszvendég Erdély lesz: számtalan különlegességet kóstolhatsz meg az ottani termelők finomságaiból.
Jegyár: 1900 Ft
Bővebb infó: www.kezmuvesmagyarizek.hu/

www.kezmuvesmagyarizek.hu
www.kezmuvesmagyarizek.hu

Karafiáth Orsolya-Bella Máté: Macskadémon

A Madách Színház Tolnay Szalonja ad otthont Karafiáth Orsolya darabjának február 18-án és 19-én. A műfaja szerint horror-vígmusical a borzongáson túl rettenetesen szórakoztató. A Macskadémon története nem új keletű, az ókori Tibetig nyúlik vissza, ahol azt tartották, hogy ha Macskadémon telepedik egy házba, szerelmes lesz a ház úrnőjébe, és mindent megtesz azért, hogy a szívét birtokolja. A sötét humorú előadást remek dalok teszik még élvezetesebbé, amelyeket a fiatal zeneszerző, Bella Máté komponált. Tudunk-e nevetni, mikor zongoráznak az idegeinken? Tudjuk-e, miért jó a depresszió? Ne hagyd ki ezt az előadást!
Jegyár: 2000 Ft
Bővebb infó: www.madachszinhaz.hu/Ea_Tolnay/Macskademon/Macskademon.php

www.madachszinhaz.hu
www.madachszinhaz.hu

Temps d'Images Fesztivál

Február 1-20 között egész biztosan nem fogsz unatkozni az idén hatodjára megrendezésre kerülő nagy sikerű rendezvényen. Különleges vizuális megoldások, magyar és külföldi előadások, munkabemutatók, koncertek, új cirkusz és filmvetítések várnak Rád aTrafóban, a Gödörben, a MU Színházban, a budapesti Francia Intézetben és a Művész moziban.A rendezvényen fellép a Zagar együttes is tízéves jubileumi koncertjével.
Bővebb infó: http://www.trafo.hu/programs/2044

www.trafo.hu
www.trafo.hu

Varázslatos előadások a Jégszínházban

A Jégszínház szórakoztató előadások széles skálájával várja a kicsiket, tiniket és a felnőtteket idén is. A program hihetetlenül színes: csodás jelmezekkel, kosztümökkel, látványos fényhatásokkal és magával ragadó dallamokkal várják az érdeklődőket. Ne hagyd ki a Csipkerózsikát, a Pinokkiót és az Operett a jégen című előadást sem!
Jegyár: 2490 Ft-tól
Bővebb infó: www.jegszinhaz.hu/Templates/hu_musor_02.html

www.jegszinhaz.hu
www.jegszinhaz.hu

Táncolj és szórakozz a zene jegyében!

A húszéves Quimby zenekar Quimby Falshang és Kicsi Ország című lemezbemutató koncertje nagyszerű bulinak ígérkezik a Szikra moziban. A csapattal fellép még Petruska András, TükeZoo és a Tom Stormy Trio is. Február 25-én és 26-án tombolj egy nagyot a legújabb és a már jól ismert Quimby slágerekre!
Jegyár: 4500 Ft-tól
Bővebb infó: www.quimby.hu/?p=koncertek

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=LyrTA2lpGlM1E9J2

Vidék




Takács Nikolas és Király L. Norbi koncert Szegeden

Az X-Faktor népszerű tehetségei a show végével külön utakon folytatják. A bársonyos hangú Nikolas február 5-én lép fel a szegedi Sing-Sing Music Hallban, ahol egészen biztosan ismét elkápráztatja a közönséget fantasztikus előadásmódjával. A hónap végén, február 26-án pedig az őrületes Király L. Norbi szórakoztatja majd a szegedi publikumot.

Bővebb infó: www.sing.hu/

Fotó: Mudra László [origo]
Fotó: Mudra László [origo]

DESZKA - Kortárs drámák fesztiválja Debrecenben

Február 7-13. között a debreceni Csokonai Színház ad otthont a fesztiválnak, melyen 20 társulat 20 darabbal és 18 szerzővel mutatkozik be. Az idei programsorozat díszvendégei Spiró György író és Szörényi László irodalomtörténész lesznek. Az előadásokon kívül érdekes beszélgetésekre is ellátogathatnak a résztvevők, amelyeken a mai színházakat érintő kérdéseket boncolgatja többet között Spiró György, Csizmadia Tibor, Márton László, Vidnyánszky Attila és Verebes Ernő.
Jegyár: 700 Ft-tól
Bővebb infó: www.csokonaiszinhaz.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=602&catid=1

www.csokonaiszinhaz.hu
www.csokonaiszinhaz.hu


Miskolci Kocsonyafesztivál és Lillafüredi Kocsonyabál

Ha Miskolc felé veszed az irányt február 18-20. között, akkor érdemes részt venned a város egyik leghíresebb fesztiválján. A miskolciaknak régóta egyik kedvenc eledele a kocsonya, amelyet vendéglőkben, kocsmákban és a vásárokon is felszolgálnak. Számos koncert, többek között a Ghymes előadása is fokozza a nagyszerű hangulatot - a részvétel ingyenes lesz! Ha pedig egy valóban fergeteges estére vágysz, ne hagyd ki a Kocsonyabált Lillafüreden!

Bővebb infó: www.kocsonyafesztival.hu/

www.kocsonyafesztival.hu
www.kocsonyafesztival.hu

Fonyódi Kolbászfesztivál

Hagyományteremtő céllal rendezték meg először 2010-ben a Kolbászfesztivált, amely a nagy érdeklődés miatt idén sem marad el. Február 26-án még a téli hidegben is izgalmas lesz a Balaton környéke - hiszen ezen a napon kóstolhatod meg a legfinomabb kolbászokat Fonyód városában. Az ingyenes fesztiválon megtudhatod, hogyan készül sokak kedvenc eledele, és megízlelheted a legínycsiklandozóbb kolbászkülönlegességeket is. Evés-ivás, remek muzsika, végül pedig táncház zárja február utolsó szombatját Fonyódon.
Bővebb infó: http://kolbaszfesztival.info/

http://kolbaszfesztival.info
http://kolbaszfesztival.info


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.