színház kikapcsolódás szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Spirituális élményre, elgondolkodtató történetre vagy könnyed szórakozásra vágysz? Csemegézz áprilisi színházi ajánlatunkból, és bármelyik kívánságod teljesülhet.

1. A Vörös Oroszlán - Vígszínház

A sci-fi, a mese és a spirituális irodalom legkiemelkedőbb hazai képviselőjének, Szepes Máriának nevéhez fűződik gazdag életművének talán egyik legszebb regénye, amelyet 1946-ben írt. A Vörös Oroszlánt megjelenése után betiltották, ám néhány megmentett példány évtizedeken keresztül kézről kézre járt.


http://vigszinhaz.hu
http://vigszinhaz.hu

Miről szól a darab?
A Vígszínház Házi Színpadán bemutatott monodráma története 1535-ben kezdődik, majd háromszáz évvel később ér véget, ahol a néző újabb és újabb életeken és halálokon át követheti végig egy nyughatatlan lélek reinkarnációs fejlődését. A Vörös Oroszlán rendkívül izgalmas története közös lelki és spirituális utazás Venczel Verával, aki az alkimista hevítés hatására a nézővel együtt alakul át, különleges fény-és hangtechnika kíséretében.
Bővebb infó: http://vigszinhaz.hu/

2. Belső szoba - RS9 Színház

Virginia Woolf a 20. századi modernista irodalom kiemelkedő alakja, a lélektani regény egyik megteremtője. Leghíresebb művei közé tartozik a Mrs. Dalloway, A világítótorony és a Hullámok, életéről Stephen Daldry készített filmet Az órák címmel, amelyért 2002-ben Nicole Kidman Oscar-díjat nyert.

httpwww.belsoszoba.tk
httpwww.belsoszoba.tk

Miről szól a darab?
Az elmebajos, ám tiszta pillanataiban páratlan tehetségű írónő életét a Lét és Nemlét örök harca jellemezte. Írás közben képes volt megélni minden álmát, amely másoknak köznapinak tűnt, s míg írásaiban ironikus, szórakoztató, céltudatos, a Nemlét időszakában tétlen, depressziós és magányos volt. Örök kérdése: mi az élet kezdete, és mi a vége?
Bővebb infó: http://www.rs9.hu/

3. Peter és Jerry - Thália Színház

www.thalia.hu
www.thalia.hu
Edward AlbeeNem félünk a farkastólAmerikai álomÁllatkerti történetPeter és Jerry

Miről szól a darab?
A hazánkban először bemutatott előadás szereplői (Nagy-Kálózy Eszter és Rudolf Péter) az évek során belefásultak megszokottá vált, monoton életükbe. Ann, a feleség megpróbál ezen az érzéketlenségen változtatni, ám Peter, a férj eleinte meg sem hallja őt. Később belemegy a játékba, ám arra kéri feleségét, kezdjék újra a beszélgetést, mintha egy darab próbáján lennének, majd nekilátnak életük alapos elemzéséhez.
Bővebb infók: http://www.thalia.hu/



4. Léni vagy nem Léni - Pinceszínház

A Jászai-Mari-díjas Forgách András nevéhez fűződik többek között a Hosszú alkony, a Pótvizsga, a Presszó vagy a Másnap című filmek forgatókönyvei. A német filmrendezőnő, Leni Riefenstahl kalandos életéről írt színdarabját a budapesti Pinceszínház tűzte műsorára.

http://pinceszinhaz.hu
http://pinceszinhaz.hu

Miről szól a darab?
Leni Riefenstahl a 20. század egyik legfurcsább alakja, elismert táncosnő, színésznő, korszakának szépségideálja, akinek a náci Németország propagandaminisztere is zokogva vallott szerelmet. Leni egyszerre elkényeztetettje és átkozottja a sorsnak, feljut a legmagasabbra, ahova csak művész juthat, egy olyan világban, ahol nőnek nem terem babér. Majd elérkezik számára is a számvetés ideje, kiközösítik, Afrikába megy, és a sivatagban elkészíti minden idők egyik legcsodálatosabb fényképsorozatát. 95 évesen is filmez, ám a teljes igazat kimondani még 101 éves korára sem tanulja meg.
Bővebb infó: http://www.pinceszinhaz.hu/



5. Ha elhagysz, veled mehetek? - Budaörsi Játékszín

A montreali születésű Evelyne de la Cheneliére hazája legjátszottabb színpadi szerzője, műveit főleg francia nyelvterületen játsszák, ám az 1999-ben írt Eper januárban című drámáját több nyelvre lefordították.

www.budaorsijatekszin.hu
www.budaorsijatekszin.hu


Miről szól a darab?
Romantikus, keserűen édes vígjáték, témája a férfi-női kapcsolat, ahol a szereplők olyan élmények sorozatát élik át, mint a vágy, a beteljesülés, a szakítás, a kibékülés. Francois kávézótulajdonos, hobbiból forgatókönyveket ír, Sophie epret (januárban), Léa hosszú leveleket, az egyetemi tanár, Robert dolgozatokat cipel. Francois eljátszik fantáziájával, és figyeli, ahogy szereplői hazugságokba bonyolódnak egymással. Tényleg ilyen az élet? Vagy mindaz, ami történik, pusztán a képzelet szüleménye?
Bővebb infó: http://www.budaorsijatekszin.hu/

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.