Ezeket a koncerteket ne hagyd ki a VOLT-on!

koncert szórakozás program zenekar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már nem kell sokat aludnod, hisz közeleg az egyik legnépszerűbb hazai fesztivál, ahol a magyar zenei élet színe-java tiszteletét teszi, ám a külföldi fellépők is hatalmas bulit ígérnek. Ha nem akarsz lecsúszni az idei VOLT-ról, siess a jegyvásárlással!  

2. nap - június 29.

A DelaDap! egyedülálló keveréke a cigány és a kortárs klubzenének. A nu roma sound együttes a prágai DJ, Stani Vana ötlete volt, aki a dalokban a cseh és osztrák zenei világot városi cigány dallamokkal ötvözi. Koncertjeiken nagyszabású showműsorral és csodás hangú énekesnőkkel kápráztatják el a közönséget.
Fellépés: Soproni - MR2 Színpad, 00.30


A '93-ban alakult Anima Sound System az első olyan hazai együttes volt, aki a kelet-európai népzenét modern elektronikus stílusokkal ötvözte. 1996-ban történt a nagy nemzetközi áttörés, azóta olyan világhírű előadókkal dolgoztak együtt, mint az Asian Dub Foundation, a Transglobal Underground, a De-Phazz vagy mostanában az Oi Va Voi. Tekerd meg és táncolj!
Fellépés: MOL színpad, 23.00



3. nap - június 30.

Magyarország legnépszerűbb rockegyüttesét, a Tankcsapdát 1989-ben alapította Lukács László, két zenésztársával együtt. A zenekar a kezdeti punkrock stílusába fokozatosan épült be a hardrockos, heavy metálos hangzás, évtizedes sikereiket egyedi dalszövegeiknek is köszönhetik. Koncertjeik telt házasak, lemezeik platinák, ezenkívül a zenekar rengeteg szakmai díjjal büszkélkedhet. A legjobb szolgáltatást nyújtják, neked.
Fellépés: Telekom Nagyszínpad, 21.00



A DUB FX művésznév az ausztrál zenészt, Benjamin Stanfordot takarja, aki előadásában olyan stílusokat kever, mint a reggae, a dubstep, a drum'n'bass és a hiphop. Utcai beatbox-, effektpedál- és iPod-performanszait eddig több tíz millióan töltötték le az első számú videomegosztóról. A blogkirály a rajongók kedvenc loopjaival az egész világon óriási népszerűségnek örvend. Garantált magasfeszültség!
Fellépés: Soproni - MR2 Színpad, 00.30


4. nap - július 1.

A veszprémi Vad Fruttik 1996-os megalakulása óta folyamatosan kísérletezik a különféle stílusokkal. A Nekem senkim sincsen című számukkal való berobbanásuk óta meghatározó szereplői a magyar könnyűzenei életnek, és folyamatosan koncerteznek országszerte. Törj a sztratoszférán át te is a végtelenbe!
Fellépés: Telekom Nagyszínpad, 17.30


A 2002-ben a Yonderboi Quintet három tagjából alakult meg a Zagar, első lemezüket a Wan2 magazin minden idők 50 legfontosabb magyar lemeze közé sorolta. A banda azóta több filmzenét írt, Prophet is a Fool című dalukhoz olyan neves remixerek készítettek átiratokat, mint Eriq Johnson, Moonbootica és Sheever. Szinte minden hazai fesztiválon játszanak, ám külföldön is egyre népszerűbbek. A koncertélmény garantált. Fellépés: Soproni - MR2 Színpad, 20.30



5. nap - július 2.

A francia elektro-lounge zenekar, a Nouvelle Vague a kétezres évek elején a klasszikus new wave zenét újraértelmezte bossa nova stílusban. A különleges "újhullámos" hangulatról káprázatos hangú énekesnők gondoskodnak, és legutóbbi magyarországi fellépéseikre szinte percek alatt elkapkodták a jegyeket. Ha kíváncsi vagy a francia posztpunk mozgalom felfrissített slágereire, feltétlenül nézd meg a koncertjüket.
Fellépés: Soproni - MR2 Színpad, 00.30


Az Anima Sound Systemből ismert Németh Juci 2008-ban alapította meg zenésztársaival a gitár- és dalközpontú rock'n roll bandát. A Nemjuci stílusa életvidám, retró érzetű rock, első slágerdalukat, a Runawayt hetekig játszották a rádiók, így a formáció mára a hazai zenei élet egyre meghatározóbb szereplőjévé vált. Pörgesd fel magad!
Fellépés: MOL Színpad, 17.30

Likó Marcell, a Vad Fruttik énekese:

"2007 óta játszunk a VOLT-on. Az ütős koncertélmény érdekében rögzítettük a BelFeszt-es koncertünket (innen is köszönném Korsinak a segítséget), így otthon ki tudjuk elemezni a hangzást, ami teljesen más egy nagyszínpadon, mint egy klubkoncerten. Emlékszem, 2 évvel ezelőtt annyira meleg volt a VOLT-on, hogy leálltak az effektpedáljaim, ami a koncert alatt nagyon idegesített, ezt próbáltam ugrálással ellensúlyozni. Most a Sárga zsiguli dubstep verzióját fogjuk nyomni, illetve a Rióba is beletettünk egy Chemical Brothers-hangmintát. Még nem tudom, maradunk-e a többi napon, de ha úgy alakul, biztosan megnézem Rutkai Borit és a Soerii & Pooleket."


Prieger Zsolt, az Anima Sound System frontembere:

"A VOLT a nyugat-magyarországi fiatalok talán legjobb találkozóhelye, s mivel mi mindannyian szombathelyiek vagyunk, itt mindig rengeteg baráttal futunk össze. Ennyiben más a soproni fesztivál, de egyébként minden koncert egyformán fontos számunkra, csak itt több az ismerős. Az idei VOLT-on sok új számot játszunk majd, ám mostanában több régi Anima-dalt is "felújítottunk", így hallható lesz majd a 68', a Még, még és a Csinálj gyereket is az utolsó, Tedd a napfényt be a számba című albumunk számai mellett. Egy napon fogunk fellépni régi barátainkkal, az Asian Dub Foundationnal, akikkel sokat játszottunk itthon és külföldön is, úgyhogy őket mindenképpen megnézzük, emellett a Matt U-ra vagyok kíváncsi 29-én, akik hatalmas partikat adnak."






Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.