Az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egészségügyért Felelős Államtitkársága kezdeményezésére megvalósuló "Mozdulj, Mama!" elnevezésű ingyenes népegészségügyi sportrendezvény elsősorban a nyugdíjas korúakat és unokáikat hívja családi, közösségi sétára.

A gyalogló nap generációktól független, aktív kikapcsolódást nyújt a család apraja-nagyja számára. A fiatal korosztályt emellett arra ösztönzi, hogy ne csak ezen a napon, hanem később is segítsen nagyszüleinek abban, hogy napi, heti rendszerességgel legalább egy órát gyalogoljanak vagy mozogjanak. A népegészségügyi program célja, hogy egyszerű példákon keresztül bizonyítsa a mindennapi rendszeres testmozgás életmódra gyakorolt pozitív hatását, valamint, hogy újabb alkalmat adjon a generációk közötti párbeszédre, hiszen az Európai Unió ez évi üzenete is: "2012 - Az aktív idősödés és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve".

Thinkstock

Mozdulj, Mama - a Margitszigetre!

A "Mozdulj, Mama!" elnevezésű közösségi gyalogló napot 2012. június 23-án, szombaton 11 óra és 14 óra között rendezik a Margitszigeten - gyülekező, regisztráció és rajtszámosztás 10 órától lesz az Atlétikai Centrum bejáratánál. A programot Monspart Sarolta tájékozódási futó világbajnok bemelegítéssel nyitja, ezután 3 km-es, közös gyaloglás következik a Margitszigeten, de ezen kívül lesz még több mint 30 féle térítésmentes egészségügyi szűrés, Megasztár 6 döntőseinek fellépése, kozmetikai és életmód-tanácsadás, játszó és foglalkoztató programok gyermekek részére, valamint a helyszínen nagyértékű nyeremények (2 fő részére hétvégi pihenés egy négycsillagos wellness szállodában,
2 fő részére Londonba szóló utazás, valamint 2 db Neuzer-kerékpár) sorsolása, sőt lehetőség nyílik majd olimpikonokkal, neves sportolókkal való találkozásra is.

Minden rajtszámmal rendelkező, sikeres célba érő befutócsomagot kap ajándékba. A rendezvény a TV2 médiapartnerségével valósul meg. A kampány Facebook-oldalán a TV2 arcai és a Megasztár 6 legjobbjai a mindennapi testmozgás jótékony hatásáról és egészségünk megőrzésében elengedhetetlenül fontos szerepéről osztják meg velünk saját tapasztalataikat,
posztolják véleményüket. A lájkolók között értékes nyeremények kerülnek kisorsolásra.