fesztivál biciklizés szórakozás program szabadidő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha kipróbálnád, milyen érzés a '20-as, '30-as évek stílusában végigtekerni a fővároson, vagy itt lenne az ideje felújítani a tavaszi és nyári ruhatárad, esetleg csak régen ettél egy jó palacsintát, akkor válogass a Life.hu programjai közül. Mi garantáljuk, hogy április utolsó hétvégéjén sem lesz kedved a négy fal között ülni.  

1. Bringázz tweedben

Ha imádsz bringázni, ezúttal mondj búcsút a hagyományos kerékpáros szerkóknak, és próbáld ki, milyen érzés a '20-as, '30-as évek stílusában róni az utcákat. Ehhez a bulihoz az uraknak térd alatt kb.1 centivel összehúzott tweed bricsesznadrág dukál, a hölgyek pedig szerezzenek be egy izgi vintage ruhát (további öltözködési tanácsokért itt érdemes böngészned!). Az első hivatalos Tweed Runt 2009-ben rendezték Londonban, de a rendezvény azóta a világ számos pontját meghódította, pl. New Yorkot, Tokiót, Szentpétervárt vagy Sydney-t. Pödörd meg a bajszod, húzz harisnyát, és szombaton irány a pesti flaszter.

Forrás: Facebook/Tweed Run
Forrás: Facebook/Tweed Run

Mikor?
2013. április 27. (12.30 órakor), esőnap: május 4.
Hol?
Budapest, találkozó: Városliget (1146 Budapest, Hermina út 47.-tel szemben)

2. Ékszerek a természet nyelvén elmesélve

Kedveled a különleges anyagokból készült ékszereket, és mindig odafigyelsz arra, hogy milyen szetthez milyen kiegészítőt viselsz? Akkor ne hagyd ki a hétvégi programodból Svetlana Nesteruskhina orosz származású ékszertervező kiállítását. A művész a világ számos pontján gyűjti inspirációit különleges kollekciói összeállításához, amelyekkel célja, hogy felhívja az érdeklődő közönség figyelmét a természet rejtett kincseire. Az egyedi ékszerek ugyanúgy hűen őrzik egy-egy helyi népcsoport ősi kézműves technikáit, mint a tervezőnő modern szemléletét.

Forrás: Facebook/Svetlana Nesterushkina
Forrás: Facebook/Svetlana Nesterushkina

Mikor?
2013. április 24.-május 12.
Hol?
Szentendre, Erdész Galéria
Bővebb infó: http://galleryerdesz.hu/rebuild/

3. Olcsó göncök, süti és limonádé

Ruhát venni egy rád mosolygó kedves embertől, aki netán még süteménnyel is megkínál - ugye te se hagynád ki? Nem, nem a legmenőbb csilli-villi belvárosi üzletben vagy plázában lehet ilyen élményben részed, hanem a Gardrób Közösségi Vásáron, amely mára Budapest egyik legfontosabb megmozdulása lett. Szombaton mintegy 100 árus várja az egyedi darabokra vadászó közönséget, és ha elfáradtál a válogatásban, próbálgatásban, zárd a napot egy hűsítő limonádéval a teraszon.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mikor?
2013. április 27. 11.00-16.00-ig
Hol?
Budapest, Akvárium Klub
Bővebb infó: http://www.akvariumklub.hu/

4. Panírozott vagy csúsztatott? Majszolj palacsintát!

Ha szereted a túróval, lekvárral, kakaóval és még számtalan ízzel megbolondítható finomságot, akkor most ne anyu vagy a nagyi konyháját vedd célba, hanem kerekedj fel, és irány Balatongyörök, ahol második alkalommal rendezik meg a Palancsintafesztivált. A vidám programon vállalkozó kedvű versenyzők mérik össze tudásukat, te pedig látogatóként végigkóstolhatod a finomabbnál finomabb fogásokat. A rendezvényt gyermekprogramok, kézműves játszóház, táncbemutatók színesítik.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Mikor?
2013. április 28.
Hol?
Balatongyörök, Jüngling Zoltán Közösségi Ház.
Bővebb infó: http://www.balatongyorok.hu/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.