A House of Cards lett az első interneten sugárzott széria, amelyet a legjobb drámai sorozatok kategóriájában jelöltek Emmy-díjra. A díjakat szeptember 22-én adják át.

A Netflix online tartalomszolgáltató egyik vezetője, Ted Sarandos elárulta, legmerészebb álmaikat is felülmúlta a House of Cards (Kártyavár) összesen kilenc jelölése, hiszen már egyet is győzelemként könyveltek volna el. "Ez éppen akkora győzelem az internetes televíziózásnak, mint az alkotóknak" - tette hozzá. Az Emmy-díjakért folyó versengésben egy hat évvel ezelőtti szabályváltoztatásnak köszönhetően vehetnek részt internetes műsorok, ám eddig csak kisebb kategóriákban jelentek meg. Tim Brooks tv-történész szerint a House of Cards jelölése az egyik fő kategóriában egy új korszakot jelez, az egész televíziós iparra hatással lesz.

Forrás: Facebook/House of Cards

A legtöbb jelölést, 17-et az Amerikai Horror Story második évada kapta, amelyet 16 jelöléssel a Trónok harca követ. 15-15 jelölést kapott csütörtökön a Saturday Night Live és a Túl a csillogáson című Liberace-életrajz, amely a legjobb minisorozat/tévéfilm kategóriában, valamint főszereplői, Matt Damon és Michael Douglas révén is díjban reménykedhet.
A House of Cards és a Trónok harca mellett a Totál szívás, a Downton Abbey, a Mad Men - Reklámőrültek és a Homeland versenyez a legjobb drámai sorozat Emmy-díjáért. A legjobb vígjátéksorozatok között az Agymenők, a Csajok, a Louie, a Modern család, Az alelnök és A stúdió közül kerül majd ki a győztes a szeptember 22-én sugárzott Emmy-gálán.
A drámai sorozatok legjobb színésze és színésznője kategóriában is versenyeznek a House of Cards szereplői: Kevin Spacey és Robin Wright.

Kínos percek az Emmy-gálán! Szétnyílt a színésznő fenekén a ruhahttp://www.life.hu/szorakozz/20120924-sofia-vergara-szineszno-feneken-szetnyilt-a-ruha-a-2012es-emmy.html Átadták a legjobb tévés produkcióknak járó Emmy-díjakathttp://www.life.hu/szorakozz/tvmozidvd/20120924-atadtak-a-televizios-oscardijnak-tartott-2012es-emmydijakat.html Toronymagasan mellélőtt a színésznő - 4 borzalmas és 4 gyönyörű ruha az Emmy-gálárólhttp://www.life.hu/legytrendi/20120924-gyonyoru-es-borzalmas-alkalmi-es-estelyi-ruhak-sztarokon-a-2012es.html Szépségek és rémségek az Emmy-gálánhttp://www.life.hu/legytrendi/20110919-szepsegek-es-remsegek-az-emmygalan.html