Van, aki játssza, van, aki ostobaságnak tartja, és van, aki nem tudja, miről van szó, és csak néz nagyokat ismerősei legújabb állapotfrissítéseit látva. 

Itt az évvége és vele együtt egy újabb facebookos őrület, ami eleinte angol nyelven terjedt, de néhány napja magyarul is játszható. Akik - ahogy a kiötlőik írják - "beleesnek a csapdájába", mindenféle furcsa mondatot posztolnak oldalukra. Most már pár nap után a legtöbben vágják, hogy ismerősük nem bolondult meg, de a játék indulásakor sokan gratuláltak rég nem látott barátnőjük "terhességéhez" vagy jövőbeli terveihez. Hogy mi is ez pontosan? Megmutatjuk!

Lájkoltál? Ráfáztál.Forrás: Thinkstock

"Ez egy játék, és akkor most te leszel egy másik áldozata. Hehe! Nem kellett volna kommentálni/lájkolni az állapotom, HAHAHA! Ha beleestél a csapdába, részt kell venned a játékban! Az a személy, aki kedveli, vagy megjegyzéseket fűz a bejegyzésemhez, annak választania kell az alábbi mondatok közül és ki kell tennie a saját Facebook állapotának legalább 24 órára. A mondatok: 1. Én már 42 különböző kapcsolatban voltam. 2. Azt hiszem, szerelmes vagyok valakibe, mit tegyek? 3. Valaki felajánlott nekem egy állást prostituáltként, de bizonytalan vagyok. 4. Úgy döntöttem, hogy többé nem viselek fehérneműt. 5. Még mindig szeretem az exem. 6. Úgy döntöttem, hogy meleg / leszbikus leszek. 7. Terhes vagyok. 8. Gyereket akarok. 9. Egy egér átfutott a lábamon. 10. Örökbe fogadok egy majmot. 11. A férjem / feleségem / szeretője talált új állást, Kínába költözünk. Megjegyzés: ne feledd, csak egyszer használható egy ilyen mondat. Nincs magyarázat, sem hozzászólás. Ha valaki kommentál, kedveli a státuszod, küldd el neki ezt az üzenetet. Meg kell csinálni, és kérlek, tartsd a titkot!"

A Life.hu nem reprezentatív felmérése szerint a 2-es, 4-es, 9-es és 10-es állapotfrissítések a leggyakoribbak, a terhességet vagy a prostimunkát alig valaki vállalta be.