Kortárs táncok bűvöletében

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
kortárs tánc Angelus Iván Vándor Éva táncos Budapest Tánciskola színészet Rudolf Péter Nagy-Kálózy Eszter előadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem esik messze az alma a fájától - tartja a mondás. Három színészházaspár gyermekének kortárstánc-előadására látogattunk el, hogy megnézzük, a lányok ugyanolyan sikeresek-e a táncban, mint szüleik a színészetben.

A Budapest Tánciskola növendékei egy különleges alkotóműhelyben sajátítják el a kortárs tánc csínját-bínját. Az iskola igazgatója a táncpedagógus és koreográfus, Angelus Iván növendékei a Life.hu-t is lenyűgözték „Új táncok" című előadásukkal. Iván tanítványaival, Rudolf Szonjával, Oberfrank Rékával, Harmath Olíviával a főpróba után beszélgettünk.

Balról jobbra: Oberfrank Réka, Harmath Olívia és Rudolf Szonja
Az előadás fotóihoz kattints a képre! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Rudolf Szonja Rudolf Péter és Nagy-Kálózy Eszter lánya. A törékeny alkatú, 20 éves lányt inspirálta az otthonról hozott művészeti életérzés: „Kiskorom óta rengeteg mozgásformát kipróbáltam. 8 évig versenyszerűen vívtam, de végig hiányzott a tánc. Majd a Budapest Tánciskolába kerültem, és most első éves hallgatóként nagyon élvezem azt az alkotómunkát, amit a tánciskolában végzünk" – mondta Szonja, aki a színészettel is kacérkodik. „A színészet is érdekel, ha lesz rá lehetőségem, később szeretném összehozni a kettőt, például táncszínház jellegű előadásokban. A szüleim szakmája természetesen hatással volt rám. Jelenleg azonban a tánc tölti ki a hétköznapjaimat, mert reggeltől estig bent vagyok az iskolában" – mesélte Szonja, aki élvez minden pillanatot, amit a színpadon tölthet.

Még több képért kattints a fotóra! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Harmath Olívia Harmath Imre és Vándor Éva tehetséges nagylánya. Olívia már harmadik évét tölti az iskolában és produkciójával különleges atmoszférát teremtett a színpadon: „Gyermekkorom óta mindig is foglalkoztatott a tánc, és ha el is kanyarodtam más irányba, mindig visszataláltam. A szüleim szakmája, a színészet mindig is érdekelt, de a tánc sokkal izgalmasabbnak tűnt. Úgy gondolom, ugyanolyan önkifejezési eszköz, mint a színészmesterség, csak más eszközökkel dolgozik" – magyarázta Olívia.

Még több fotóért kattints a képre! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Oberfrank Réka, Oberfrank Pál és Juhász Róza lánya három éve kezdte az iskolát, és számára a kortárstánc az egyéniség kibontakozásának az egyik eszköze: „Valamilyen formában mindig jelen volt az életemben a tánc, már óvodáskoromtól kezdve. A szüleim szakmája mindig inspirált. Rengeteget jártam velük dolgozni a színházba, szinkronba, fellépésre. Az is tény, hogy nem tudom magam elképzelni a színházon, művészeten kívüli világban. Ez a véna nagyon erős a családunkban, úgyhogy különösebben rábeszélniük sem kellett, inkább csak megerősíteniük" – mesélte Réka, aki szerint az tud sikeres lenni ezen a pályán, akinek van tere alkotni, és azt megfelelően tudja közvetíteni a közönség felé.

A Budapest Tánciskola növendékeinek előadásait a MU Színházban nézheted meg. Az iskoláról pedig itt olvashatsz bővebben.

Bárdos András és Máté Kriszta is táncol a Szombat Esti Lázbanhttp://www.life.hu/bulvar/20140320-bardos-andras-es-mate-kriszta-a-tv2-egykori-musorvezetoi-elvallaltak-a-szombati-esti-lazat-az-rtl.htmlA TV2 egykori híradósai aláírtak az RTL Klubhoz.TV + Bulvár--Ezek a párok táncolnak a Szombat Esti Lázbanhttp://www.life.hu/bulvar/20140306-az-rtl-klub-szombat-esti-laz-cimu-musoraban-eszmenyi-viktoria-es-heilig-gabor-valamint-sudi-iringo.htmlEgymás ellen táncol a házaspár a Szombat Esti Lázban. Eszményi Viktória Cseh-Szakál Tibor, míg Heilig Gábor Südi Iringó oldalán koptatja a táncparkettet. TV + BulvárOrigoA világ legcukibb utcai tánca – videóhttp://www.life.hu/kult/20131231-spandy-andy-kanadai-utcai-tancos-es-egy-kisfiu-utcai-produkcioja-vicces-es-cuki-video.htmlNem sokat kellett unszolni a kisfiút, hogy beálljon ropni az utcai táncos mellé.Kult

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.