Mundruczó Kornél filmje fődíjat nyert Cannes-ban

Forrás: AFP/Loic Venance -
fődíj pmsza Mundruczó Kornél Fehér isten Cannes-i filmfesztivál Cannes 2014
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmje nyerte el pénteken a 67. cannes-i filmfesztivál Un certain regard (Egy bizonyos nézőpont) elnevezésű programjának fődíját - számolt be az MTI.

A szekció a filmfesztivál hivatalos válogatásának második legjelentősebb versenye. A 39 éves rendezőnek ez a hatodik filmje, és az ötödik, amely meghívást kapott a világ legrangosabb filmes találkozójának hivatalos programjába. A Fehér Isten magyar-német-svéd koprodukcióban készült, vezető producere Petrányi Viktória.

Forrás: AFP/Loic Venance

Nemcsak a rendező, hanem a kutyája, Buddy is díjat kapott. A fesztiválon 2001 óta osztanak ki kutyáknak is díjat. Buddy egyébként igazi sztár, a minap Vajna Tímea is pózolt vele egy gyönyörű estélyi ruhában. Mundruczó Kornélon kívül Zsigmond Vilmos operatőrt is kitüntették a 67. Nemzetközi Cannes-i Filmfesztiválon.

Mundruczó Kornél kutyája díjat kapott Cannes-banhttp://www.life.hu/kult/20140523-a-cannes-i-filmfesztivalon-mundruczo-kornel-feher-isten-cimu-filmjenek-egyik-foszereploje-body.htmlA magyar rendező Fehér isten című filmjének egyik főszereplője, Body kutya kapta idén a Palm Dog-ot – írja az Origo. Kult--Mundruczóék kutyájával pózol Vajna Timihttp://www.life.hu/trend/20140518-a-cannes-i-filmfesztivalon-vajna-timea-mundruczo-kornel-feher-isten-cimu-filmjenek.htmlFacebookján gratulált - a szintén Cannes-ban partizó - Vajna Timi Mundruczó Kornélnak. TrendOrigoCannes-ban gálázott a két legszebb magyar nőhttp://www.life.hu/trend/20140523-mihalik-eniko-es-palvin-barbi-magyar-szupermodellek-cannes-ban-a-amfar-cinema-against-aids-galan.htmlCannes egyik legkiemeltebb kísérőbulija az amfAR gála, amelyen még az is ott van, aki amúgy nem fordul meg a filmbemutatók vörös szőnyegén. 2014-ben Palvin Barbi mellé csatlakozott a másik magyar szupermodell, Mihalik Enikő is.Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.