Varnus Xavér a világ három legnézettebb orgonistája között

Forrás: Czeglédi Zsolt/MTI -
YouTube orgonaművész művész elismerés Varnus Xavér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Közleményben köszöni meg nézőinek az orgonaművész az előkelő "helyezést".

"Levelet kaptam a YouTube-tól, hogy elértem a hárommilliós nézettséget, s így egyike lettem a világ három legnézettebb orgonistájának. Minden nézőmnek szívből köszönöm" - írja Varnus Xavér, aki nem csupán a világhálón roppant népszerű.

Forrás: Czeglédi Zsolt/MTI

Az orgonaművész 1977 óta koncertezik; eddigi életében közel háromezer hangversenyt adott. Budapesti zsinagóga-hangversenyeinek alkalmanként több mint hétezer hallgatójuk van, de ugyanúgy telt házasak párizsi és angliai koncertjei is.

2007 elején a Sony BMG által kiadott CD-felvétele, amelyet a budapesti Művészetek Palotája új nagyorgonáján készített, egy év alatt négyszeres platinalemez lett. From Bach to Star Wars című CD-felvétele megjelenése hónapjában aranylemez lett. 2011-ben barátságos orgonacsatára hívta ki az 1970-es évek orgona-fenoménját, a 73 esztendős Rhoda Scottot. Egy hetes turnéjuk során négy magyarországi koncertjükre közel 30 ezer jegy fogyott el.

Súlyos balesetet szenvedett:

Varnus Xavér két csigolyája egybecsúszott, az egyik pedig eltörött, amikor a minap több métert zuhant egy orgonáról. A híres zenészt egy falusi pap barátja kérte meg, hogy hangolja fel 200 éves orgonáját, akkor történt a baleset. A részletekért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.