kulturális programajánló fesztivál Punnany Massif Tatai Patara koncert program Gourmet Fesztivál
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezen a hosszúhétvégén nem számít a diéta. Kösd fel a szalvétát a nyakadba, és irány paprikáscsirkézni! A hazai gasztronómia legjava érkezik Budapestre. Ha mégis inkább a szigorú diétád mellett maradnál, egy időutazáson is részt vehetsz, ha buliznál egy hatalmasat, akkor pedig vár a park! 

1. Gourmet Fesztivál
Május 21–24.
Millenáris Park

Idén a paprikás csirkéé a főszerep a Gourmet Fesztiválon, hiszen kevés olyan ember van, aki nem szereti ezt a klasszikus ételt. Tápiókás, popcornos, vega, paprika nélküli, csirke nélküli és persze hagyományos, magyaros paprikás csirkéket kóstolhatsz végig a rangos gasztrofesztiválon.
Figyelem! A rendezvény készpénzmentesített, ezért érkezéskor töltsd fel a fesztiválkártyádat, hogy utána már nyugodtan falatozhass!

Fotó: Zirig Árpád - Táfelspicc

2. Tatai Patara
Május 22–24.
Tatai vár

Idén is nagyot durran a Tatai Patara! Európa legszínvonalasabb török kori történelmi fesztiváljának lehetsz részese, ha a tatai várhoz látogatsz. Három varázslatos napra kiléphetsz a szürke hétköznapokból, hogy az Öreg-tó múltidéző környezetében átélhesd a 16–17. századi emberek életét.

Forrás: www.tataipatara.hu

3. Punnany Massif-koncert
Május 24.
Budapest Park

Élvezd! A Punnany Massif hivatalosan is elindítja a nyári szezont a Budapest Parkban. A fiatalok egyik legnagyobb kedvencévé vált a zenekar, ami csoda, hiszen fantasztikus bulikat csinálnak minden alkalommal. Legyél te is a Punnany-élmény részese!

4. Pünkösdi Pálinkafesztivál
Május 23–24.
Tihany

Ha a hosszúhétvégét a Balatonnál töltöd, irány Tihany! Csodaszép környezetben kóstolhatod a legfinomabb pálinkákat, és hangulatos programokkal várnak az Akasztó-dombon!

Forrás: www.balaton.vehir.hu

5. Pünkösdi Örökség Fesztivál
Május 24–25.
Szentendrei skanzen

Szentendre mindig jó úti cél egy hétvégi kiránduláshoz. Főleg, ha matyó hímzőasszonyok, solymászok, mezőtúri fazekasok, hagyományőrző dunai halászok és számos különleges közösség várja a látogatókat. Ha szívesen megismertetnéd a gyerekekkel ezeket a mesterségeket, feltétlenül vidd el őket hétvégén a skanzenbe!

Forrás: www.skanzen.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.