Íme, az 5 legjobb idézet a ma 240 éves Jane Austentól

Anglia Büszkeség és balítélet idézet irodalom Jane Austen író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Érdekes, izgalmas, és lebilincselő. Talán ez a három szó is kevésnek bizonyul, ha a történelem egyik legjobb írónőjének történeteit szeretnénk leírni. Jane Austen élete olyan volt, mintha önmaga is egy képzeletbeli világban élne. 

Azt vallotta, hogy egy nő ne menjen férjhez csak azért, mert megkérik, vagy mert az illetőnek nagyon tetszik, és meg tud írni egy tűrhető levelet. Ez a gondolat eléggé megosztó lehetett a 18. századi Angliában, mégis kora egyik legnagyobbja volt. Összeszedtünk öt különleges idézetet a Büszkeség és balítélet írónőjétől, melyek minden nőnek jó tanácsok lehetnek.

"Az ember akaratlanul is tehet rosszat s boldogtalanná másokat – a tévedés is sokszor szenvedést okoz. Meggondolatlanság mások érzéseinek semmibevevése vagy az akaraterő hiánya: mennyi baj származhat ezekből!"

Forrás: Northfoto

"Biztos vagyok benne, hogy ha mindenki meginná a maga napi jó üveg borát, feleannyi baj sem lenne a világon, mint amit most látunk."

"Csak arra gondoljunk vissza a múltból, aminek az emléke örömet szerez."

"A természetesség az egyetlen, ami egy csinos lány szellemét is oly vonzóvá teheti, mint a külsejét."

"Sokszor van úgy, hogy a baj elmúlik, s az emlék mégis kellemes marad. Az ember azért még szerethet egy helyet, mert ott valami baj történt, csak akkor nem, ha ott másban sem volt része, csak kínban, bajban, szenvedésben."

Kapitány, süllyedünk! – A hét legemlékezetesebb hajótörés a mozibanhttp://www.life.hu/kult/20151215-kapitany-sullyedunk-a-7-legemlekezetesebb-hajotores-a-moziban-mentocsonak-a-poszeidon-katasztrofa.htmlA tenger szívében című friss filmben egy óriási bálna süllyeszt el egy vitorlás hajót, amelynek legénysége aztán mindentől távol próbál meg életben maradni a nyílt tengeren. Mi pedig azzal próbálkozunk meg, hogy ezek után összegyűjtsük egy listára a legfontosabb filmes hajótöréseket. Kult--Legyen neked is Star Warsos profilképed - Így csináld! http://www.life.hu/kult/20151215-star-wars-profilkeppel-varjak-a-premiert-a-legnagyobb-fanok-igy-keszits-te-is.htmlMár csak pár napot kell aludni, hogy megnézhessük a Star Wars: Az ébredő Erő mozifilmet, ez alkalomból pedig ellepték a Facebookot a fénykardos profilképek. Megmutatjuk, hogyan ragadhatsz te is fegyvert! Kult--Történelmi pillanat! Ferenc pápa elkészítette élete első szelfijét?http://www.life.hu/kult/20151215-ferenc-papa-elkeszitette-elso-szelfijet-elbuvolo-foto.htmlMinden idők legújítóbb szellemű egyházi vezetője, Ferenc pápa ezúttal is úttörő szerepet vállalt: ha minden igaz, elkészítette élete első szelfijét. Kult--Íme, a szeretet ereje! Megható videóhttp://www.life.hu/kult/20151208-a-szeretet-jotekonysag-adakozas-erejerol-karacsonyrol-kerdeztuk-a-mikulasgyar-vendegeit-es-a-magyar.htmlMiért jó adni? Kinek érdemes? És miért van szükség arra, hogy minél több ember álljon egy-egy jó ügy mögé? Ezekről kérdeztük az idei Mikulásgyárban az adakozókat, illetve a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettesét, Nagy Gábort.Kult--Magyar siker! Golden Globe-ra jelölték a Saul fiáthttp://www.life.hu/kult/20151210-saul-fia-golden-globe-jeloles-nemes-jeles-laszlo-holokausztfilmje-tarolhat.htmlA legjobb idegen nyelvű film kategóriában kaphat elismerést Nemes Jeles László holokausztfilmje. Az idei díjszezonban szó szerint tartolt a produkció, így minden esélye megvan a végső győzelemre. Kult--Eldőlt: 2017-ben jön a Trainspotting 2http://www.life.hu/kult/20151208-a-rajongok-orulhetnek-jovore-elkezdik-forgatni-a-trainspotting-folytatasat.htmlA rajongóknak közel 20 évet kellett várniuk, hogy a történet újra folytatódjon. A hírek szerint a forgatások jövőre el is kezdődnek. KultOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.