Elő az alsónadrágot! - Ezek a népszokások segíthetnek a szingliknek párt találni

Forrás: Thinkstock -
karácsony szingli kultúra népszokás család
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magányos nők sajnos mindig is voltak, így karácsonykor sokan különböző babonákat betartva akartak férjet fogni maguknak. Őseink néha igazán vicces módszerekkel próbálkoztak - nézzük, hátha beválnak nálunk is!

December 21 (Tamás napja)

Ezen a napon meg lehet jósolni, hogy ki lesz a jövendőbeli férjed. Mielőtt elalszol, tegyél egy férfi alsóneműt a párnád alá, így megálmodhatod, ki is a nagy ő. Ebben az időszakban elég sok disznóvágás szokott lenni, amiből szintén elég sok minden kiderülhet. A levágott jószág segít megjósolni a várható időjárást: ha nagy a mája, csikorgós lesz a karácsony. Ha Tamás napjára leesik a hó, akkor pedig békés, boldog lesz az ünnep.

Forrás: Thinkstock

December 24. (Ádám-Éva napja)

Ha karácsony éjjelén havazik, az nagyon sok jót ígér. Szenteste napján már nem végeztek mezei munkákat, a férfiak kisöpörték az udvart, tűzifát vittek be a házba, az asszonyok pedig főztek, sütöttek, pl. az ünnepi asztalra kerülő jézuskalácsot. Az ivó- és a fürdővízbe almát és pénzt tettek, hogy egészségesek és szerencsések legyenek.

December 25. (Karácsony napja)

"Fekete karácsony - fehér húsvét." Ha ezen a napon borús az idő, esik vagy havazik, akkor szép nyár, jó termés lesz. A fordítottja is igaz: ha süt a nap, rossz nyár várható, és rossz lesz a termés is.

December 26. (Karácsony, István naoja)

Ha szép idő van, jó termés lesz.

December 27. (János napja)

János-nap, ha borús, a termény igen dús - tartja a népi megfigyelés. János napján szokás volt a boráldás. A középkorban még a templomban ittak a hívek a szentek tiszteletére, később a családok már csak elvitték a bort a templomba, hogy a pap megáldja. A szentelt bor meggyógyította a beteg embert és állatot, megóvta a házat a gonosztól.

December 31 (Szilveszter napja)

Olaszországban úgy tartják, hogy ezen a napon nagyon fontos a piros fehérnemű viselete, mert ez az újévben sikereket, és szerencsét hoz. Sőt, a pirossal biztosíthatjuk, hogy vérpezsdítő, és izgalmas szexuális életünk lesz a jövőben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.