Bő másfél hónappal a tévés premier után február 18-tól a mozikban is meg lehet majd nézni Mágnás Elza utolsó, tragédiába torkolló napjait. 

A Félvilág-ot közel 200 ezer ember látta eddig különböző felületeken: a Duna TV-n, a Médiaklikken és más oldalakon, és sokak vágya teljesült azzal, hogy moziban is látható lesz. A tévépremier óta egyébként számos jó kritikát kapott a film. A Szász Attila rendezte Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével készült alkotást mi is csak ajánlani tudjuk bárkinek. 

"Örökre hálás leszek Szász Attilának"
"Ebben a filmben a maihoz képest egy nagyon más típusú szexideált kellett megformálnom: a századfordulós buja nőt. Amikor felhívtak, hogy menjek el a castingra, a gyerekem csak fél éves volt, és még éjjel-nappal szoptattam. Tejfoltos tréningruhában álltam a nappali közepén és azt kérdeztem magamtól: most tényleg? A testem is átalakult és furcsa volt arra gondolni, hogy az a dússág, amivel én egyáltalán nem voltam kibékülve, amit nem éreztem sajátomnak, abban bárki meglátja a vonzó szexideált. De elolvastam a forgatókönyvet, és nem volt kérdés, hogy össze kell kapjam magam a castingra. Aztán eltelt még fél év a forgatásig, ami nagyon jól jött nekem, de örökre hálás leszek Szász Attilának, a film rendezőjének, hogy meglátta bennem ezt a nagyon buja, nagyon ellentmondásos, nagyon vonzó nőt - mesélte a Life.hu interjújában a filmről Kovács Patrícia, Mágnás Elza megformálója.

 

Forrás: Szupermodern

 

"Negyven felett már szaga van a nőnek"
Az Origó kritikáját a filmről ITT olvashatod.