táplálék Bogár rovar étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Könnyen lehet, hogy nemsokára a rovarok adják majd a legnagyobb kulináris élvezeteket, és nem az élelmiszerhiány miatt. Őrült trend van kialakulóban, ami globálisan is elterjedt lehet.

Arról már sokszor hallottunk, hogy a jövő élelmiszerellátási problémáira a bogarak jelenthetik a megoldást, ám már most is vannak, akik nem kényszerből fogyasztják a rovarokat. A Távol-Keleten mindennaposak az ilyen étkek, és lehet, hogy hamarosan nálunk is azok lesznek.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Mario Tampa

Az Ynsect nevű francia cég máris azon dolgozik, hogy elfogadtassa az emberekkel, hogy a férgek vagy éppen a bogarak lehetnek a jövőben a táplálékunk. Ezért bemutatják, hogy milyen jótékony hatással vannak a szervezetre a rovarok. Emellett már egy bogáralapú port is kifejlesztettek, amit a vállalkozó kedvűek beilleszthetnek a napi étkezésükbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.