Hoppá! J.K. Rowlingot írótanfolyamra küldték

Forrás: AFP -
J.K. Rowling könyv Harry Potter varázsló író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
J. K. Rowling, a Harry Potter szerzője nemrég a Twitterén osztott meg pár visszautasító levelet, amit a kiadók küldtek neki, pontosabban írói alteregójának, Robert Galbraith-nek. 

Rowlingot egy lelkes olvasója kérte meg, hogy posztolja első álnéven írt regényének, a Kakukkszónak szóló visszautasító leveleket.

J.K. Rowling, avagy Robert Galbraith Forrás: AFP

Rowling többször elmesélte már, hogy a Harry Potter kéziratát számos kiadó visszautasította, még azelőtt persze, hogy a varázsló a világ egyik nagy kedvence lett, olyannyira, hogy a könyveket több mint 400 millió példányban adták el világszerte - olvasható a The Guardian cikkében.

Rengeteg olvasót elvarázsolt Harry Potter világa Forrás: AFP/Jens-Ulrich Koch

Az egyik olvasó arra volt kíváncsi, hogy a bukások után mégis, mi adott neki erőt ahhoz, hogy kitartson: „Nem volt semmi vesztenivalóm, és ez bátorságot adott ahhoz, hogy próbálkozzam” – posztolta Rowling.

A Harry Potter sikerei után, Rowling álnéven kezdett írni, és rengeteg visszautasítással kellett szembenéznie. Ennek ellenére a Galbraith álnév alatt már három sikeres regényt tudhat magáénak, de az elsőt, a Kakukkszót számos kiadó visszadobta, ráadásul egyszer

azt tanácsolták Rowlingnak, hogy iratkozzon be egy írótanfolyamra.

J.K. Rowling Forrás: AFP/Jens Nřrgaard Larsen

Az írónő a posztolt leveleken kitakarta az aláírásokat, mert, ahogy írta,

célja az inspiráció, és nem a bosszú volt.

Ám a a Harry Pottert visszautasító legbrutálisabb hangú leveleket nem mutatta meg. Ezt azzal indokolta, hogy a legtöbb levelet „dobozba zárva tartja a padláson”, és

előbb a Galbraith-leveleket szeretné nyilvánosságra hozni.

A legkedvesebb és legrészletesebb visszautasítás a Constable & Robinson kiadótól érkezett, egyébként ők ajánlották Rowlingnak, hogy iratkozzon be egy írótanfolyamra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.