Kedden reggel jelentette be Németh Kristóf, hogy 3 és fél év után távozik a Játékszín éléről, mivel nem értett egyet azzal, hogy Bank Tamással közösen, kettős ügyvezetéssel működjenek tovább.

Németh Kristóf kedden jelentette be, hogy távozik a Játékszín igazgatói székéből megtartva az üzletrészét a színházat működtető cégben. Nem akart Bank Tamással közösen, kettős ügyvezetés mellett működni, mivel nem tartotta indokoltnak ezt a lépést.

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

A színész elmondta, hogy nem érti, miért van szükség kettős vezetésre, ha egyszer művészileg és gazdaságilag is sikeresen működik a színház, de állítása szerint máig nem kapott kielégítő választ a kérdéseire. “Hogy nézne ki a kettős vezetés a gyakorlatban? Színre vinnénk például a Hamletet, amit én Kulka Jánossal képzelek el, Bank Tamás pedig Eperjes Károllyal, és akkor ki-ki felkéri a saját jelöltjét? Vagy döntsön a tulajdonosi többség?

Azt látom, hogy erős ambíciók fogalmazódtak meg Bank Tamás részéről, egy új stílus mutatkozhat be" - nyilatkozta Németh Kristóf a Blikknek.

Bank Tamás szerint viszont egyszerűen a zavartalan működés biztosítása miatt vált szükségessé ez a lépés. “Németh Kristóf rendkívül elfoglalt, készül a Billy Elliotra, és más feladatai is vannak, az utóbbi időben kevés időt tudott a színházban tölteni” - nyilatkozta Bank Tamás, aki hozzátette, az operatív működés megállt, ezért kellett keresniük egy olyan megoldást, amivel a színház továbbra is sikeresen működhet.